Jodbrist med LCHF? |
(1/3) > >> |
Tina: Jag mår inte så bra och det har kommit i samband med kostomläggingen. Har varit hos doktorn men alla värden ser fina ut. Inatt när jag inte kunde sova låg jag och funderade och vill testa mina tankar på er. Innan LCHF åt jag viktväktarkost, mycket kolhydrater och fettsnålt. För att få smak på maten saltade jag väldigt mycket. Jag har alltid gillat salt och hade 1/2 tsk i gröten, salt på ägget och sedan massa salt i pastan/riset och själva maträtten. Det krävs mycket salt när inte fettet bär smakerna. Nu använder jag nästan inget salt alls, maten smakar bra ändå och skulle jag salta de mängder jag gjorde tidigare skulle maten smaka pyton. Men det här får mig att fundera på om det minskade saltintaget leder till brist på jod. Kan det vara boven i dramat? |
hemul: Vet inte, men risken borde ju finnas tycker man. Jag åt algtabletter förut för att jag var rädd för att få i mig för lite jod. Efter mitt lilla missöde med Lugols tål jag inte ens det. :shy: Tror ju detta är troligare. Vet ju inte alls, men jag tror inte man känner av jodbrist så där på en gång. Hur mycket kolisar äter du? |
Tina: Jag har ingen aning det enda jag vet är att om jag äter något kolhydratrikt mår jag jättedåligt. Vad hände med Lugols? Det har jag missat? Ändrat: La in dagens mat i Minmat och ser att jag äter runt 10 g kolhydrater per dag. Det är väl rätt ok? |
hemul: Jag fick dubbelslag och fick lov att lägga av. Alla mår inte bra av att äta så lite kh. Det har varit fler än annaw, men de har ju kämpat på och sen försvunnit i dimmorna. Jag mådde inte heller bra när jag gjorde det, men för mig var det mest dimmighet och dålig ork. Jo, jag höll på så pass länge att det inte kan ha varit omställningproblem. |
Tina: Jasså, ja det kanske är något att tänka på. Men mitt blodsocker är perfekt då borde man må bra. Kanske ska testa att öka på lite igen, frågan är vad för kolisar man ska satsa på då. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |