... jag sa inte: "kolhydratfri".
150 saltfri smör
6 ägg - dela på gulor och vitor
50 gram finriven morot
50 gram krossade valnötter
50 gram bake pro
150 gram sockerfri marmelad
1 tsk matsoda
100 gram mörk choklad (min är ekologisk och innehåller varken mjölk eller gluten eller ägg eller... man undrar vad den innehåller!) i smält form
/ smält smöret, blanda i allt men vispa äggvitorna till hårt skum innan du lägger i dem. Baka i 150 grader i 1 - 1,5 timme. För mig räckte det med en timme.
Glasyr, fyllning:
fyllning:
3 msk varm aprikosmarmelad (min är sockerfri)
smält 100 gram av den där chokladen till...
blanda ihop med en liten mosad banan...
3 msk stark kaffe
bre på. Låt stå i en timme eller två. Servera!
Har ingen aning om kolhydratsmängden, men med tanke på orden "banan" och "marmelad" är det ju inte helt riskfritt, nej... men bättre än tårtorna som har allt det där OCH socker och mjöl, tänker jag!
GOD!