vassle
<< < (2/2)
hemul:
Just jag, det var en massa grädde i detta! Vet inte hur man ska räkna. Kanske räkna ut fett och kolhydrater i det hela och sedan räkna om det efter den nya vikten. Lite fel lär det ju blir, för en del slinker väl med vasslen och en del vassle stannar ju kvar, men helt galet borde det väl inte bli.
pitch:
Jo, visst blir det en hel del fel med den metoden då socker, och även övriga kolhydrater,  är mycket mer vattenlösligt än fett. Det blir nog till att räkna bort det mesta av kolhydraterna eller åtminstone hälften.
hemul:
Det är ju det jag menar. Största delen av vasslen går  ju bort och med den sockret.

Om du tar den mängd socker och protein du har totalt i de ursprungliga råvarna och delar med vikten på den färdiga osten, så borde du få fram vad osten innehåller per 100 g. Att sen en mindre del protein och kanske fr.a. fett runnit iväg med vasslen och att lite vassle/socker stannt kvar borde inte spela nån roll. Felet måste bli litet.
pitch:
Sorry!
Var lite solstingig...  :smack_head:
Navigering
Meddelandeindex
Föregående sida