Noras väg ..

<< < (77/78) > >>

Nora:
Jo du har nog en poäng där Hemulen.

Men jag tycker det är viktigt i en föreläsningssammanhang att man argumenterar för VARFÖR man anser saker är bra eller dåliga ..

Nää fasen vad jag är irriterad över att jag inte ifrågasatte!!  :bang_head:

hemul:
Det kan bli väldigt fel också om det inte är den typen av upplägg att åhörarna uppmuntras att ställa frågor och kommentera.

Nora:
Det skulle egentligen vara det sa dom, men så när XXX började sin del av föreläsningen så stressade han på om hur liten tid han hade till förfogande .. Så det blev mest bara monolog ja  :sad:

Nej, nu skall jag alldeles strax iväg och hämta hem 85 kg oxkött som dels skall paketeras och dels malas färs av ..  kikar kanske in i sena kvällen igen  :wave:

idalinda:
Berätta mer om din oxkött!
Vi har hittat också en gräsbetes-krav-bonde och köper allt nötkött därifrån!

Nora:
Ojoj det blev sent innan allt blev färdigt malet och paketerat  :yawn:

Hade nästan glömt att vi skulle stycka och packa ner ett rådjur också - det har hängt i tio dagar och såg riktigt fint och mört ut  :lick:

Hejsan Idalinda  :wave:
Vårt oxkött är också från en som håller på med eko kött, men han är ansluten till Smak  http://www.smak.se/website1/1.0.1.0/3/1/index.php
Djuren går ute nästan hela året och äter endast gräs. Vi vet att de har det särdeles fint för de bor inte alls långt från oss.
Nu köpte vi en halva som vi delade med sambons kusin för den var så stor. Vi har köpt kalv ett par år nu och längtade efter lite kött med mera vuxen smak.

Det blir inte så mycket jobb, vi har en kompis som är styckare och vi lämnar bara slaktet hos honom och säger hur vi vill ha det styckat och så kan vi hämta det dagen efter.
Vi har i och för sig köpt en egen bandsåg nu så vi skulle kunna stycka själva, men det är otroligt härligt att bara kunna lämna till en som gör det så snabbt som vår kompis gör det  :smile:

Hur styckar du ditt kött Idalinda? Jag vill ha gammaldags styckning, bog och högrev med ben och smaskiga T-benstekar (utan innerfilén då ..). Bakdelsköttet benas ur men benen tas tillvara till våra hundar, de gillar att tugga ben  :lol:
Sen har vi en kvarn i jaktlaget som man får låna och mala köttfärsen så det går också riktigt snabbt med så stor kvarn.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida