Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.05.28 - 21:22:27 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vitkålsspaghetti  (läst 11479 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« skrivet: 2009.01.23 - 12:48:54 »

http://web.mac.com/fjallmor/iWeb/Webbplats/Blogg/0434C517-644F-431B-9B59-E6B4F1F44BB3.html

Ett snabbt och gott tillbehör till maten är vitkålsspaghetti. När jag kom på detta blev jag äntligen av med det galopperande pastasug som uppstod titt som tätt. Senare upptäckte jag att det finns lika många varianter på detta som det finns kockar. Detta är min....
 
Smör
Vitkål
Örtsalt
Svartpeppar
 
Smält smör i pannan och hyvla ner vitkål med osthyveln. Fräs till önskad konsistens uppnås (för mig varierar det med rätten i övrigt!). Smaka av med salt och peppar...
 
Klart!

/Fjällmor

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #1 skrivet: 2009.01.24 - 03:26:06 »

Finns även nå´t som heter Spagetti pumpa. Man kokar och gröper ur den i långa trådar som ser ut som spagetti.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2009.01.25 - 12:26:20 »

spaghettipumpan är mums, enligt mig är det som spaghetti, enligt barnen inte riktigt, men de gillar det ändå.

Så under hösten när vi har pumpan färsk och lagrad äter vi spaghetti med köttfärssås.


Smörstekt vitkål är riktigt gott, jag har ibland blandat med även paprika och morotsstrimlor, men det är länge sen jag gjorde det,
tack för påminnelsen Fjällmor !  :worshippy:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #3 skrivet: 2009.11.02 - 13:32:23 »

Men hur gör man med spaghettipumpan??? Fick hem en sådan för några dagar sen, och kom på att jag inte visste vad jag skulle göra med innehållet. Skalet skars ju såklart ut till skrämmande gubbe. Resten hade jag tänkt att ha till pumpasoppa, men sen fattade jag att det var en spaghettipumpa, och då blev jag minst sagt lite peerplex...  :rolleyes:  :whistle:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2009.11.04 - 11:50:14 »

Vad har du gjort med spaghettipumpan ??

har du format den till en gubbe ? har du gubben kvar ?
För det är ju den du ska äta !

Alltså när man lagar spaghettipumpa , delar man den först på två hälvor, sedan skrapar man bort allt LÖST där inne.
Förer och trådar, och det tror jag att du har gjort  :lol:

Sedan delar man skalet och "köttet" i delar så att man  får plats åt dom i en kastrull .
Kokar 15 minuter.
Därefter häller man ut vatten, ställer pumpabitar på en tallrik , håller fast med en gaffel och skrapar med en sked.
Spaghettin är alltså den hårda mellan skalet och trådarna.
jag brukar ställa spaghettitrådarna i en sil och ha en liten tallrik under så att västkan kan droppa dit.
Sedan är det bara servera med köttfärssås .
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30952



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.11.04 - 12:34:03 »

Delar sig köttet i spagettisar när man skrapar ur det?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2009.11.04 - 13:17:06 »

 :nod-yes:, fina trådar
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30952



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.11.04 - 13:20:32 »

Men om man vill ha tagliatelle då? :goggle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #8 skrivet: 2009.11.04 - 13:24:22 »

Testa att ge trådarna en omgång med brödkaveln så blir de platta  :laugh: :laugh:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30952



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.11.04 - 13:33:57 »

 :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #10 skrivet: 2009.11.04 - 14:01:29 »

Vad har du gjort med spaghettipumpan ??

har du format den till en gubbe ? har du gubben kvar ?
För det är ju den du ska äta !

Alltså när man lagar spaghettipumpa , delar man den först på två hälvor, sedan skrapar man bort allt LÖST där inne.
Förer och trådar, och det tror jag att du har gjort  :lol:

Sedan delar man skalet och "köttet" i delar så att man  får plats åt dom i en kastrull .
Kokar 15 minuter.
Därefter häller man ut vatten, ställer pumpabitar på en tallrik , håller fast med en gaffel och skrapar med en sked.
Spaghettin är alltså den hårda mellan skalet och trådarna.
jag brukar ställa spaghettitrådarna i en sil och ha en liten tallrik under så att västkan kan droppa dit.
Sedan är det bara servera med köttfärssås .
Aj, fan! Jag trodde ju att det bara var det trådiga i själva pumpan man skulle använda, och det var så lite av sådant, att jag faktiskt gav upp projektet och slängde innanmätet.  :whistle:  :blush:
Men nu vet jag bättre, så det kommer inte att hända igen!  :lol: Tack för hjälpen, idalinda!  :flowers:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2009.11.05 - 14:37:55 »

you are wellcome !

Jag föreställde också att det fanns massa färdiga trådar inne i pumpan , så att den skulle se annorlunda ut än andra pumpor.
men som sagt det är först efter kokningen då undret sker  :whink:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #12 skrivet: 2009.12.01 - 12:45:11 »

Har äntligen (efter hur lång tid här???) kommit mig för att göra vitkålsspaghetti. Tack för det tipset, Fjällmor!  :flowers:  :inlove: Det var riktigt smaskigt! Eftersom jag älskar örtkryddor, så hade jag på lite oregano också. Detta kommer jag definivt att göra igen!!!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2009.12.02 - 00:38:52 »

 :clapping:

tack själv!

Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« Svara #14 skrivet: 2011.03.24 - 06:09:59 »

Vitkålsspagetti måste jag testa, om jag gillar det så blir det nåt mer o äta till maten än bara coleslaw o tzatsiki som jag hittils ätit
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.073 sekunder med 24 databasfrågor.