Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 18:18:27 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: recept på kinasås ?  (läst 18935 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2009.01.18 - 12:36:57 »

När vi åt kinamat senast började jag undra vad de har på sina såser i kinarestaurang.
Vad är det som gör den speciella smaken ?
Soya, men det vill jag inte äta.
När vi åt mongolisk buffé och de stekte maten av ingredienser vi själva valde fick man välja mellan olika oljesåser.
Det fanns flera olika vitlök, basilika, ingefära, sötsur, stark thai....

Vad finns i dessa såser, är det bara olja och vitlök när det står vitlöksås ?
Finns det mycket salt i ?

Jag funderar att själv hitta en go sås till att steka grönsaker och köttbitar i precis som dom gjorde.
Jag är beredd att använda lite socker också ...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2009.01.18 - 15:57:04 »

Natriumglutamat och socker.  :cheeky:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2009.01.18 - 18:09:11 »

 :puke1: natriumglutamat är min störta hatobjekt efter margarinet  :mad_roll:
självklart har dom det i såsena,

Men om jag skulle vilja göra något nyttig, hur skulle det se ut ?

typ : 1 dl kallpressadrapsolja + ?? salt + ?? vitlök + ?? ingefära färsk + ??

Hur ska jag fördela smakerna någorlunda vettigt ?
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #3 skrivet: 2009.01.18 - 21:31:12 »

googla på "recept på kinasås" så kommer det upp en del att titta på
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.02.06 - 02:52:25 »

Ja, med natriumglutamat och socker!  :clapgrin:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #5 skrivet: 2009.02.06 - 08:51:29 »

Så här gör du:

- ½ kopp kycklingbuljong
- 4 tsk vitvinsvinäger
- 4 tsk brun farin
- 2 tsk kinesisk sojasås
- 1 tsk ketchup
- 1 tsk maizena mixat med ca 3 tsk vatten

1. Mixa mazienan med vattnet tills det har blivit helt upplöst. Sätt åt sidan.
2. Häll i resten av ingredienserna i en kastrull
3. Sätt kastrullen på ugnen med medelvärme. Rör om.
4. När Såsen börjar koka, sänk värmen och lägg till maizenamixen och rör om ett tag.
5. Låt det puttra en stund så såsen tjocknar.

ett förslag till sås, dock inte påhittat av mej, men lite får man väl sno?????
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #6 skrivet: 2009.02.06 - 09:59:06 »

Appropå kinasås. Jag är väldigt förtjust i sesamolja. Hur illa är det med den?
Loggat

MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.02.06 - 13:04:58 »

Jag vet inte men sesamolja använder man ju så lite av så då blir det nog inte så farligt, tror jag. :tongue:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.02.06 - 14:30:11 »

Vi brukar ju litta på WAPF och de anser att sesamolja är OK.
http://westonaprice.org/knowyourfats/index.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2009.02.06 - 16:09:53 »

Så här gör du:

- ½ kopp kycklingbuljong
- 4 tsk vitvinsvinäger
- 4 tsk brun farin
- 2 tsk kinesisk sojasås
- 1 tsk ketchup
- 1 tsk maizena mixat med ca 3 tsk vatten

1. Mixa mazienan med vattnet tills det har blivit helt upplöst. Sätt åt sidan.
2. Häll i resten av ingredienserna i en kastrull
3. Sätt kastrullen på ugnen med medelvärme. Rör om.
4. När Såsen börjar koka, sänk värmen och lägg till maizenamixen och rör om ett tag.
5. Låt det puttra en stund så såsen tjocknar.

ett förslag till sås, dock inte påhittat av mej, men lite får man väl sno?????


Kan man byta farinsocker mot sirap eller socker
och majzena mot potatismjöl
utan att det skulle påverka smaken mycket.
För jag har varken farinsocker eller majzena i skafferiet :confused3:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.02.06 - 16:17:14 »

 :max-shock:

Hellre sirap tror jag.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #11 skrivet: 2009.02.10 - 21:41:50 »

Vanligt socker går jättebra att använda. Även om det inte blir riktigt samma smak, så blir det gott ändå!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2009.02.13 - 22:22:08 »

tack Lisbeth, jag höftade förra helgen och gjorde en marinad av lite olika saker, olja, soya, sirap, kryddor... hmm... något mer men gott blev det.
Majscyklingen var så gott att det bara smälte i munnen!



Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544