Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.10.20 - 19:54:51 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: recept på dipper och kalla röror  (läst 5804 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2008.11.21 - 13:34:07 »

jag letade här men gittade inget  :blink:  ?

Jag funderade att ha något gott till laxen och räkor i kväll.

Jag har mest använt bara mosad och peppar+saltkryddad avocado / CF

Om mina fläsksvålar lyckas idag vore det inte dumt att dippa dom också ...
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #1 skrivet: 2009.11.07 - 17:23:33 »

Är det verkligen ingen som har recept på en god dip.
Loggat

hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30833



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.11.07 - 18:29:47 »

Sur (syrad) grädde
Riven pepparrot
Salt efter smak

Kan varieras i det oändliga. En mindre mängd majo i blir också gott om man tycker den smaken passar.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #3 skrivet: 2009.11.07 - 19:07:10 »

Gott! Men har tyvärr ingen pepparot hemma. Hitta en gammal holidaymix full med konsistensgivare och smakförstärkare, mums  :whink:
Loggat

Nelliesmamma
Newbie
*

Smörklickar: 0
Offline Offline

Antal inlägg: 6



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.01.02 - 18:41:48 »

Lite sent, men ändå....

Jag använder creme fraishe och eller gräddfil som bas sen kan du krydda med det du är sugen på...till lax om det skulle bli aktuellt igen skulle jag ta frusen dill (nu växer den dåligt) salt, peppar och en skvätt pressad citron....mmmmmm....

Tacosmak: Vitlök, lök, spiskummin, salt, peppar, chili och paprikapulver.

De dipper som jag skrivit om här brukar jag ha till gurk och morotsstavar, men funkar "nog" som kall sås oxå!!  :lol:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #5 skrivet: 2010.01.03 - 01:09:49 »

Visst den här tråden kanske är gammal, men den förtjänar definitivt att tas upp igen!

För det första, så var det fläsksvålarna! Kan man få tag i bara fläsksvålar? För jag älskade just fläsksvålar som liten, och det finns inte på det "vanliga" fläsket som säljs. Och om, var hittar man det?

God dipp (ungefär ett år senare) är Creme fraiche, röd rom, hackad dill, lite salt och peppar. Till lax och räkor. Dessutom självklart guacamole. Också gott till räkor.

Till fläsksvålarna vet jag inte riktigt. Kanske Guacamole till dem också. Eller någon tomatsalsa? 
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30833



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2010.01.03 - 03:04:57 »

Va? Vad har ni för konstigt fläsk? Säg till i charken bara så tar de hem. Du kan köpa bara svål, men då brukar de skära bort allt fett. Späck med svålen kvar tycker jag är bra, så får du lite stekfett på köpet. Kostar runt 20:-/kg. men du måste säga att svålen ska vara kvar! Annars skär de bort den.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.079 sekunder med 23 databasfrågor.