Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.08.08 - 19:36:46 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Jansson ala Affe  (läst 2286 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« skrivet: 2008.03.20 - 03:37:26 »

Har nu testat att använda Kålrabbi i stället för potatis till Janssons frestelse...den är väl namnskyddad så jag döper den till  Affes frestelse (c)

Skala och koka rabbisarna, strimla
Smörj en ungsform med smör.
Skiva och strimla lök
Öppna en burk anjovisfileer
Varva anjovis, rabbi,lök....

Lägg stora smörklickar ovanpå anrättningen
Häll på en 5 dl grädde 40% ,Salt samt spadet från burken med anjovis...

In i Ugnen 45 min eller tills det fått en fin färg...

Bon apetit..Påsken räddad... :thumbsup:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #1 skrivet: 2008.03.20 - 03:53:08 »

Tack Affe för det! :lol:
Loggat
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #2 skrivet: 2008.03.20 - 06:16:14 »

 :lick:
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #3 skrivet: 2008.03.20 - 14:21:15 »

Har nu testat att använda Kålrabbi i stället för potatis till Janssons frestelse...den är väl namnskyddad så jag döper den till  Affes frestelse (c)

Skala och koka rabbisarna, strimla
Smörj en ungsform med smör.
Skiva och strimla lök
Öppna en burk anjovisfileer
Varva anjovis, rabbi,lök....

Lägg stora smörklickar ovanpå anrättningen
Häll på en 5 dl grädde 40% ,Salt samt spadet från burken med anjovis...

In i Ugnen 45 min eller tills det fått en fin färg...

Bon apetit..Påsken räddad... :thumbsup:

Nä, men jag har provat med rättika. Blev halvokej, men inte riktigt bra.
Loggat

Ha en fettrik dag!
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.03.21 - 04:22:22 »

Rättika??? :guns: Fy bubblan :nonono:... denna blev helt ok...klart inte lika söt som äkta Janne men nog så gott alternativ   :biggrin1:

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.045 sekunder med 25 databasfrågor.