Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.17 - 21:56:45 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: "Idalindas" favorit nötbröd som fungerar även till pizzabotten  (läst 7011 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2008.01.11 - 22:50:10 »

Om någon hittar vem som har hittat på receptet , hojta gärna :wave:. Jag tar absolut inte äran av denna ultimata uppfinningen !

Först behöver man göra en " mjölblandning" ( måttena är före malningen):

1 dl mandel
2 dl nötter ( med hasselnötter blir det "fullkornsbröd" med naturella cashewnötter blir det närmast " havrebröd" eller " vitbröd")
1/2 dl solrosfrön
3/4 linfrön

( jag har gjort detta även med bara mandel och cashewnötter , bara man har lite över 4 dl nötter/frön blir det säker bra)

Allt krossas till mjöl.


Olika degstorlekar:

Om man vill göra snabb-bröd i micron :

1 ägg
ca. 1 del " mjölblandning" - 20g
30 g smält smör
1/3 tsk bakpulver

Kör i 1 minut i micron  och vänd 1 minut till = färdigt.
Man kan även steka den på stekpannan lika fort.

Jag gör alltid en storbak:

5 ägg
hela "mjölblandningen"
150g smält smör
1 2/3 tsk bakpulver

och häller allt i ungspannan och kör 10-15 minuter i 200 grader.
Skär i rutor och använder direkt eller fryser.

Förra veckan gjorde vi pizzabotten av detta:

Vi gjorde storbak och hade botten ca. 5 minuter i ungen först , tog ut och lade dit fyllningen och tillbaks i ungen så att osten fick fin färg ( kanske 10-15 min )
Detta ska göras om !
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #1 skrivet: 2009.02.10 - 00:19:52 »

Tack,tack och tack för det brödreceptet! Har precis slutat äta mjöl, och kan verkligen längta efter pizza ibland. Har funderat mycket på hur man ska göra om man inte har mjöl i degen!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.02.10 - 00:25:17 »

Hej! Välkommen hit!  :wave:

Roligt att du hittat nåt du gillar. Vi har en hel del fejkbröd som funkar riktigt bra. Så du är ny på kosten då, om du precis slutat med mjöl?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #3 skrivet: 2009.02.10 - 01:10:38 »

Kör egentligen inte så LFHC-baserad kost, men utesluter mjöl så långt det går. Men det blir ju en massa krångel med detta, iom att mycket är just mjölbaserat. Ska man göra en sås, kan man alltid använda sig av lite potatismjöl, men brödliknande saker är värre!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.02.10 - 01:16:11 »

Du får vara med ändå!  :lol:

Tål du inte gluten då eller varför utesluter du mjöl?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #5 skrivet: 2009.02.10 - 01:48:02 »

Du får vara med ändå!  :lol:

Tål du inte gluten då eller varför utesluter du mjöl?
Tack för att jag också får vara med! Det glädjer mig! :lol: Nej, jag är inte glutenallergiker, men jag mår bättre av att utesluta mjöl i den dagliga kosten. Jag tvingar inte folk att laga mjölfria såser till mig när det är fest, men jag lagar inte sådana själv. Av naturliga skäl, äter jag heller inte bröd och pasta, men det är liksom lättare att be om ett alternativ till dessa saker iom att jag inte är allergisk. Ska man ha pasta till något, går det i allmänhet ganska så lätt att göra en gryta ris också. Eller så får man väl äta grönsaker och kött. Har väl ingen dött av hittills! :whink:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.02.10 - 01:55:51 »

Nu blev jag lite nyfiken. Är det magen du får problem med när du äter mjöl?

Det värsta är att ju mer man lär sig om kost, desto svårare blir det att äta.  :crazy:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #7 skrivet: 2009.02.10 - 21:28:44 »

Magproblem, visst. Men också trött och däst, så mår bättre utan.

Fast jag har motsatt åsikt om kost. Jag tycker att det blir lättare att äta, ju mer man vet. Dels blir det godare, och sen så blir det bra mycket billigare också, vilket är ett stort plus! Allt handlar ju egentligen om att laga från grunden, men det är det ju tyvärr många som vare sig kan, har lust eller anser sig ha tid till. Tråkigt nog! Fast det här blev nog lite OT. Ber om ursäkt för det... :redface:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2009.02.10 - 22:07:41 »

Hela det här forumet är OT. :laugh:

Jo på det sättet är det lätt, men man hör hela tiden om nya saker som bör undvikas eller om näringsämnen som vi får i oss för lite av och eko hit och eko dit.  :sosad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.02.11 - 14:31:06 »

Men inte behöver ni använda mjöl för att göra goda såser. Dels kan ni kolla in min matblogg men vi tar knepen redan här. Istället för mjöl använder jag Philadelphiaost en stor god klick ner i grädden eller helst direkt i stekpannan och sen på med vispgrädde. Det går även bra med creme fraiche. Om man gör sås på buljong t ex pepparrotssås eller sötsur sås till kokt kött använder jag äggulor på samma sätt som när man gör kräm. Det får då inte koka utan bara sjuda upp så reder äggen såsen.

http://lchf-kost.blogspot.com/

Oj nu snodde vi Idalindas tråd om bröd, fölåt! :lick:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30804



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.02.11 - 18:16:11 »

Det är ju inte VI som har mjöl i såsen. Det är Cornys kompisar.  :club:
Jag tycker f.ö. det går bra att göra sås på bara grädde också.

Citat
Oj nu snodde vi Idalindas tråd om bröd, fölåt! :lick:
Skit i det! Vi har ju redan fått receptet. :laugh:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2009.02.12 - 19:54:11 »

halloj Corny!

Jag ramlade hit på samma sätt som du ... först tålde jag inte laktos och sedan inte mjöl ( men är inte heller glutenintolerant )

Efter 2 år med kosten tål jag feta mejeriprodukter bra, behöver alltså inte låglaktosprodukter och små mängder gluten fungerar också .

kolla sås-avdelningen också och hojta till om du saknar någon favorit, det finns alltid någon som har fixat någon recept om ämnet !
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.101 sekunder med 23 databasfrågor.