Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.05.29 - 21:33:24 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: squashbakelse  (läst 2614 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2010.08.17 - 22:25:35 »

Squachbakelse ( ursprungsrecept)

1 kg squash
50g  hackade sötmandel
0.5 krm bittermandel eller 1-2 rivna bittermandlar
0.75 dl strösocker
2 krm salt
4 dl mellanmjölk
4 msk vetemöjl
4 ägg

ungnen 200 grader
form ca. 22 cm diameter

skala squasen och skär den i 3 cm tjocka skivor.
Koka den mjuk  i ca. 10 minuter.
Häll av vattnet och mixa squashen och tillsätt mandel och bittermandel.

vispa ihop socker, salt, mjölk och mjöl.
Vispa ner äggen , en i taget.
Blanda squashmoset med äggsmeten och häll alltihopa i formen.

grädda ca. 40 minuter, låt kallna

Min variant:

1 kg squash
50g  hackade sötmandel

2 msk socker + lite stevia
Jag tror jag hade även lite vanilj
2 krm salt
4 dl vispgrädde
4 msk vetemöjl
4 ägg

Jag hade ingen bittermandel och vet inte riktigt vad den tillför kakan.
Jag hade rätt mycket sötning pga, icke-LCHF-gäster.
Smeten ser väldigt rinnig ut, men blir en stabil budding ändå.

Enligt receptet ska det njutas med vaniljkesella och blåbär.
Vi hade vispgrädde och både blåbär och jordgubbar.
Loggat
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2010.08.22 - 15:27:39 »

WOW! det där lät mycket intressant!.. hur smakade skapelsen då? det har du inte skrivigt något om??!  :w00t: är det likson en efterätts känsla.. eller mer middag/mellanmål? smakar det squash?.. eller vad??!! :w00t:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #2 skrivet: 2010.08.23 - 03:34:01 »

Min syster bjöd på den här underbart goda kakan. Den innehåller också bittermandelolja. Den gör att man får känslan av ostkaka. Eller mandelkubb. När jag doftade på flaskan kastades jag 34 år tillbaka i tiden och satt helt plötsligt i klassrummet och försökte få två papperslappar att fästa i varandra med björnklistret som jag hade i en röd liten burk. Det doftade precis likadant. Amaretto doftar också så. Tycker det kan vara värt att köpa en sån på krogen bara för att få sitta och lukta på den. Men jag gillade inte smaken någe vidare.

Men kakan syrran bjöd på, den var helt ljuvlig. Jag hade botaniserat i deras trädgård och plockat solvarma hallon, röda vinbär och röda krusbär. Uuuuunderbart gott. Och vispad grädde till så klart. Kakan ska serveras varm eller ljummen för att göra sig bäst.

Jag satt just och grunnade på hur jag skulle göra kakan mer LCHFig. Men du hade redan svaret. Kan det vara för att det är Zuccinitider just så här års? För squash och succini är väl samma sak?



1 l squach (urkärnad, mixad eller grovriven)
4 ägg
1 dl socker
1 dl malen sötmandel (kan säkert uteslutas vid behov)
2 msk vetemjöl
1.5 dl grädde eller mjölk
ett par droppar bittermandelolja
ett par droppar citronsaft
 
200 grader ca 45 min

 
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2010.08.24 - 06:16:56 »

Gott var det självklart, jag orkar skriva hit bara godingar!! :inlove:
Loggat
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2010.08.24 - 15:27:47 »

oki!.. men hur smaaakar det då!?  :rolleyes: blir det som en fast pudding.. eller mera löst liksom..
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2010.08.27 - 07:53:28 »

Degen är fruktansvärd rinnig, men efter ungsbesöket blir det som en stabil pudding.
man kan ta en bit som en kaka på tallriken och fylla på tillbehör, men man kan inte hålla den i handen...
Loggat
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2010.08.27 - 12:44:52 »

okey, tack!  :inlove: då ska här provas!  :nod-yes:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.076 sekunder med 25 databasfrågor.