Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.11.18 - 12:57:31 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Fläskben  (läst 7861 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Levis
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 318


« skrivet: 2008.10.26 - 21:05:14 »

Häromdagen såg jag att vår Konsum just nu säljer fläskben till väldigt bra pris. Min första tanke var, kan man koka egen buljong på det? Maken trodde inte det, så det blev inget köpt.

Jag har aldrig i hela mitt liv kokat egen buljong, så jag vet i stort sett inte mycket om det. Men efter att ha sett hur glad Per Morberg i Vad blir det för mat blir av att koka egen buljong så har jag blivit sugen att testa.

Så, kan man koka buljong av fläskben, och hur gör man i så fall?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.10.26 - 21:27:57 »

Japp! Men ta upp dem och pilla av köttet innan det är sönderkokt och skjutsa ner benen igen.

Man kan även grilla dem och äta som revbenspjäll. Marinera först. Eller koka dem först och grilla sen, det blir jättegott. Fast grillsäsongen är kanske över nu.  :sneaktongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.10.26 - 21:53:37 »

Nej grillsäsongen är inte över, det är bara att grilla i ugnen. Ska jag göra med mina jag köpte i fredags för 5:-/kg.
 :thumbsup: :lick:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2008.10.26 - 21:57:19 »

Men jag måste ju flytta!  :w00t:

När jag började äta så här kunde jag köpa KRAV fläskben från utegris på min vanliga ICA för 14:90. Men den bonden la ner efter 20 års utegrisande. Nu är det kört.  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
anki
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 270


Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2008.10.27 - 09:32:14 »

Buljong kan man väl göra av vilket kött med ben som helst - bara att koka ordentligt så vattnet får all god smak i sig  :lol:
Anki
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.10.27 - 19:20:49 »

Buljong kan man väl göra av vilket kött med ben som helst - bara att koka ordentligt så vattnet får all god smak i sig  :lol:
Anki

jo

 :thumbsup:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Levis
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 318


« Svara #6 skrivet: 2008.10.27 - 20:47:47 »

Men hur gör man? Vad mer ska man ha i, och hur mycket?

Jag är som ni märker fullständigt novis på det här med buljong.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2008.10.27 - 20:51:44 »

Det finns en buljongtråd i receptforumet. Men du behöver inte krångla till det mer än du vill. Du kan koka allt utan att bryna först t.ex. Det viktiga är att du slattar i nåt syrligt, du kan göra det efter att du pillat av köttet, så mineralerna löser ut. Allt annat gör man för smakens skull. :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #8 skrivet: 2009.02.11 - 20:27:23 »

Men hur gör man? Vad mer ska man ha i, och hur mycket?

Jag är som ni märker fullständigt novis på det här med buljong.

Det är ju rätt länge sen den här tråden startades, men jag tycker att det bästa sättet att göra buljong, är att ta köttben (valfritt slag), och sen grovhacka en massa rotfrukter som ger mycket smak (ex. selleri, palsternacka, morot, gul lök). Kött och grönsaker steks i olja. Gärna i den gryta du ska använda till buljongkoket, och sedan så häller du på vatten så att det täcker köttet. Koka upp, skumma av, och häll på ännu mer vatten. Salta, peppra, och låt puttra i många, många timmar på svag värme.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
piccu
Newbie
*

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 17


Angry kit.


« Svara #9 skrivet: 2009.04.16 - 21:45:05 »

Fläskben på Netto för 17kr kilot just nu!  :lol:
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544