Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.11.22 - 18:30:16 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Ädelostsås  (läst 12854 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« skrivet: 2008.01.11 - 15:46:32 »

En väldigt god och enkel sås är ädelostsås. Jag brukar ta creme fraiche och koka upp, sedan smular man i lite ädelost, ser till att det smälter och rör om, färdigt att servera! Den är god till det mesta i köttväg, jag har även haft den till fisk någon gång. Den är också god till grönsaker.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.01.11 - 16:52:48 »

 :drool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.02.20 - 15:02:43 »

En väldigt god och enkel sås är ädelostsås. Jag brukar ta creme fraiche och koka upp, sedan smular man i lite ädelost, ser till att det smälter och rör om, färdigt att servera! Den är god till det mesta i köttväg, jag har även haft den till fisk någon gång. Den är också god till grönsaker.

Låter busgott...själv tar jag Ädelost och lägger i en kastrull med 40%grädde...smälter ned det på svagvärme samt tillsätter torkad persilja....sedan får det puttra långsamt tills det tjocknar..... såååååå himla gott till fläskotletter eller skinkstek stekt i tunna skivor..

Gott gottigottgott  :thumbsup:

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #3 skrivet: 2008.02.20 - 22:35:57 »

Det finns många variationer.
Jag kokar ihop mögelost med grädde. 1-2 vitlöksklyftor och lite Sambal oelek. Gott till kött. :chef:
Loggat
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« Svara #4 skrivet: 2008.02.21 - 14:47:32 »

Visst kan man kombinera ädelost med en hel del, och det låter gott allt ni skriver om. Jag har en kall variant på ädelostsås också, med ädelost, gräddfil, tomatpuré och vitlök. Låter kanske som en märklig kombination, men den är väldigt god.
Loggat
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.02.21 - 15:12:33 »

Visst kan man kombinera ädelost med en hel del, och det låter gott allt ni skriver om. Jag har en kall variant på ädelostsås också, med ädelost, gräddfil, tomatpuré och vitlök. Låter kanske som en märklig kombination, men den är väldigt god.

Låter gott... men hur får du osten att blanda sig med gräddfilen???? Värmer du eller mixar????

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.02.21 - 19:33:50 »

Funkar nog att mosa och röra.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« Svara #7 skrivet: 2008.02.28 - 21:15:13 »

Brukar mosa ädelosten med en gaffel och sedan blanda med gräddfil till lämplig konsistens.
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2008.04.10 - 19:53:45 »

Det finns många variationer.
Jag kokar ihop mögelost med grädde. 1-2 vitlöksklyftor och lite Sambal oelek. Gott till kött. :chef:


Kan du ge lite "ungefär" mängder ... jag är ingen såsmänniska, men har insett ett det vore bra att börja bli  en.
Min man älskar mögelost så en sådan sås skulle nog uppskattas här, bara jag slipper just den mögliga delen  :puke1:.
jag kan ta den med paprika och vitlök och lite färska gryddor...

Men som sagt, 3 dl grädde ,Hur mycket ost ?
Loggat
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #9 skrivet: 2008.04.11 - 19:30:19 »

3 dl grädde
½ trekant ädelost (mer om du vill)
1-2 pressade vitlöksklyftor
Sambal oelek - den är stark så här får du vara försiktig. Ta en gnutta först och känn dej för. :lick:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2008.04.18 - 17:49:49 »

Tackar !
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544