Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.10.16 - 21:13:06 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Stekta kålrabbi'biffar'  (läst 17467 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« skrivet: 2007.12.21 - 19:51:13 »

Stekta kålrabbi'biffar'

HELT VEGETARISKT! 

Hittade detta recept av en slump när jag bara skulle kolla hur länge man skulle koka kålrabbi. Och då provade jag det, fast gjorde om det till lchf-stuk:

1 kålrabbi
1-2 dl finriven parmesanost
cayenne, salt, svartpeppar
en ANING ströbröd (kan nog uteslutas)
smör

Skala kålrabbin och skiva till ca 1 cm tjocka skivor.
Förväll i lättsaltat vatten tills de är nästan färdiga (kanske 8 min, känn med sticka). Låt rinna av ordentligt.
Blanda parmesan, kryddor och ev ströbröd. Vänd skivorna däri.
Stek i rejält med smör på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Supergott! 

Man kan säkert krydda annorlunda, beroende på vad man vill servera dem till. Man kan absolut ha dem till förrätt. Jag serverade dem som tillbehör till ugnsbakad gös. Till gösen hade jag creme fraiche och orange kaviar med dill, salt och peppar, och den såsen var jättegod även till de stekta kålrabbiskivorna. 

Enjoy!   :clapping:
Loggat

Ha en fettrik dag!
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.15 - 11:38:02 »

Har tänkt att göra gratäng på Kålrabbi men inte fasiken går det att uppbringa en endaste lite kålrabbi... och ändå bor jag på mälaröarna som säjs vara kornboden i mälardalen  :cry:

Affe
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30833



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2008.02.15 - 18:17:07 »

Här brukar Willys alltid ha.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #3 skrivet: 2008.02.23 - 20:34:51 »

Tycker också att kålrabbitillgången kan variera i butikerna. Men håll utkik, rätt som det är...
Mälaröarna är ju annars mest kända för sin Vit drottning-potatis...
(har oxå bott därute)
Loggat

Ha en fettrik dag!
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #4 skrivet: 2008.03.01 - 19:11:53 »

Åt såna här ikväll, hade glömt hur himla goda de är. Rekommenderas varmt! (Fanns f.ö. på Konsum i Vallentuna.)
Loggat

Ha en fettrik dag!
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #5 skrivet: 2008.05.02 - 22:04:37 »

Stjärna, hjälp mig!

Jag har aldirg använt parmesanost ( är det lite starkt  :blink:, jag är lite misstänksam helt enkelt ...)
Men jag var nyfiken på kålrabbipiffar och tänkte testa med vanlig ost och cheyennepeppar och salt.

För det första glömde jag saltet från kokvatten och tillsatte den  med kryddor.
Sedan var det en omöjlighet att göra någon blandning av finriven ost som skulle fastna på kålrabbin, jag tog sedan ett ägg, blandade ihop och klickade på kålrabbin på stekpannan.

Vi gillade faktiskt smaken och funderade lite om det skulle fungera fintstrimlad med köttfärsen i ungslåda ( istället för potatis eller makaron )

Men hur får du osten att fastna på kålrabbin ??
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30833



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.05.02 - 22:17:40 »

Hur hon får osten att fastna vet jag inte, men kålrabbi funkar fint i lådor, mos och allt möjligt. Tänk kålrot. :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2008.05.03 - 14:40:52 »

Kålrabbimos  :thumbsup:, det ska vi testa ,massa grädde och smör och salt... bara man hittar 4 kålrabbin samtidigt  :blink:

Det växer ju inte i alla butiker ...

Men nästa sommar ska det växa 20-30 st här på våran tomt är det tänkt !
Loggat
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #8 skrivet: 2008.11.09 - 20:55:50 »

Stjärna, hjälp mig!

Jag har aldirg använt parmesanost ( är det lite starkt  :blink:, jag är lite misstänksam helt enkelt ...)
Men jag var nyfiken på kålrabbipiffar och tänkte testa med vanlig ost och cheyennepeppar och salt.

För det första glömde jag saltet från kokvatten och tillsatte den  med kryddor.
Sedan var det en omöjlighet att göra någon blandning av finriven ost som skulle fastna på kålrabbin, jag tog sedan ett ägg, blandade ihop och klickade på kålrabbin på stekpannan.

Vi gillade faktiskt smaken och funderade lite om det skulle fungera fintstrimlad med köttfärsen i ungslåda ( istället för potatis eller makaron )

Men hur får du osten att fastna på kålrabbin ??

Oj då, är visst lite sen att svara...  :redface:
Jag lägger ned kålrabbin i en djup tallrik med riven parmesan, och sen får jag ibland förbättra lite genom att putta på osten med fingrarna. Men det fungerar skapligt. Kanske beror det på att parmesan är torrare än annan ost, och därför kanske drar åt sig fukten från kålrabbin och fastnar bättre? Bara spånar...  :crazy:
Parmesan är inte särskilt starkt, även om det har en karaktäristisk egen smak. Har du ätit pasta på nån italiensk restaurang (i ditt förra liv, menar jag  :angrywife:) så har du säkert smakat parmesan. Man kan köpa små påsar med färdigriven paresan, de är inte så dyra, det kan du testa. Om du gillar det så är det godare att köpa i bit och riva själv, men det är ju dumt om du inte vet att du tycker om det.
Loggat

Ha en fettrik dag!
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30833



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2008.11.09 - 23:11:55 »

Sånt äter inte hon för det är tillsatser i!  :fork_off:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2008.11.10 - 07:54:18 »

 :pippi: :smile:
Loggat
skogsstjrna
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 269



« Svara #11 skrivet: 2009.01.16 - 15:14:06 »

Idalinda, hur går det med parmesansmakandet?  :club:
Loggat

Ha en fettrik dag!
pitch
Full Member
***

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 184


Jag och mitt hår


« Svara #12 skrivet: 2009.01.16 - 17:08:27 »

Stekta kålrabbi'biffar'
HELT VEGETARISKT! 
:puke1:



Det SKA vara kött och späck! :lick:
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #13 skrivet: 2009.01.16 - 19:32:30 »

Stekta kålrabbi'biffar'
HELT VEGETARISKT! 
:puke1:



Det SKA vara kött och späck! :lick:

pitch, det finns faktiskt en del som inte tål äta kött. Så var snäll och låt bli äckla dej över att något är HELT VEGETARISKT!
Loggat

Vira
Caroline Cornelia
Newbie
*

Smörklickar: 3
Offline Offline

Antal inlägg: 16


« Svara #14 skrivet: 2009.09.22 - 10:30:51 »

Detta låter väldigt gott!
Kan man kanskje använda mandelmjöl istället för ströbröd?
Ska prova det här receptet en dag snart, tack!! :clapping:
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.101 sekunder med 23 databasfrågor.