Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.03.20 - 09:54:05 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tjock och fin sylt med agar-agar  (läst 88 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30718



Hemsida
« skrivet: 2019.03.04 - 21:18:42 »

Nån kanske fortfarande läser, så tänkte tipsa om agar-agar som förjockningsmedel. Blir väldigt trevlig syltkonsistens och produkten smälter inte av värme. Blir lite tunnare, men ungefär på samma sätt som riktig sylt också blir det. Förvandlas inte till en pöl som om man använt gelatin.

1 tsk agarpulver var precis lagom till sylt på 1 kg hallon. 2-3 dl vatten åkte nog ner också. Nästa steg är att se om det går att få till rönnbärsgelé. Det var det jag egentligen ville göra, men ville inte fördärva den pyttelilla rönnbärsskörden, så testade med sylten först
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1516



« Svara #1 skrivet: 2019.03.07 - 06:35:25 »

Men nu blir jag nyfiken på när du använder sylt som ska värmas som du inte vill ska smälta?

Bakar jag kakor med sylt så ska sylten absolut smälta och karamelliseras.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30718



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2019.03.07 - 11:00:43 »

Om man använder gelatin bli det ju som vatten när det smälter. Tror inte det skulle funka i kakor heller. Vet jag inte om agarsylt gör heller. Men jag avsåg t.ex. när man rullar in sylt och grädde i en pannkaka eller har det på en våffla eller har rönnbärsgelé till harsadeln.  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1516



« Svara #3 skrivet: 2019.03.07 - 19:15:32 »

Mhmm men jag tycker nog det är gott när det smälter lite sådär...

 :nod-yes:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30718



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2019.03.07 - 23:42:54 »

Du har aldrig försökt göra sylt utan socker va? Med gelatin smälter det inte så lite sådär, det smälter helt. Dessutom är det svårt att få till en bra konsistens i första rummet.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1516



« Svara #5 skrivet: 2019.03.13 - 22:00:32 »

Klart jag inte försökt göra sylt utan socker!!!  :max-shock:

Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30718



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2019.03.14 - 01:01:22 »

Du borde du inte uttala dig om den heller!  :spank_u:

Man kunde ju tro att du åt LCHF.  :lulz:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1516



« Svara #7 skrivet: 2019.03.14 - 22:30:46 »

 :tongue_wag:
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.084 sekunder med 22 databasfrågor.