Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.01.19 - 03:04:37 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Multiresistenta bakterier och danskjävlarna  (läst 775 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30570



Hemsida
« skrivet: 2016.11.13 - 16:37:05 »

Titta på Dokument inifrån - om ni törs.
http://www.svtplay.se/video/11032021/nar-antibiotikan-slutar-verka/dokument-inifran-nar-antibiotikan-slutar-verka-avsnitt-1

Avslöjandet har väckt ilska i Danmark. Myndigheten som skulle skydda befolkningen från farlig antibiotikaresistens valde istället att värna om den mäktiga grisindustrins ekonomi. På näringens önskan slapp avelsgårdarna under flera år att bli undersökta och multiresistenta bakterier spred sig snabbt i grisstallarna. Nu smittas människor på båda sidor av Öresundsbron.

De påstår att i Europa dör det redan nu lika många av multiresistenta bakterier som det dör människor i trafiken...  :eek:
Uppskattningsvis 12000 danskar bär på MSRA från gris.  :sad:

Sluta importera den där billiga fläskfilén NU!  :fork_off:



<a href="http://www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y</a>
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30570



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2016.11.13 - 17:11:00 »

Förresten tog Kropp & själ upp detta med Peak Antibiotics för något år sedan. Det finns lovande forskning, helt nya typer av antibiotika, men ingen vill satsa pengar. Vinsten är liten på den här typen av medicin. Bättre med sånt vi äter länge, helst hela livet. Man diskuterade nya finansieringsvägar, typ att stater borde finansiera och betalningen skulle inte baseras på försäljning. Minns inte upplägget, men jag tyckte det lät bra.

Hur fan tänker de? Man begränsar användning av antibiotika för männsikor men fortsätter att använda det på beståndsbasis och t.o.m. i förebyggande syfte på köttdjur.

En del forskare tror att vi är så nära sammanbrottet som 10 år. Vi kommer att dö i öroninflammation och halsfluss. Brave new world.  :sad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30570



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2016.11.13 - 17:15:01 »

Nästa gång jag är på ICA ska jag fråga varför de gör sin bacon av dansk gris. Jag tror på att vara besvärlig och försöka påverka handeln. För det är den som styr. Inte jordbruket och inte jordbruksverket heller, de impotenta medlöparna!  :angrywife:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 14
Offline Offline

Antal inlägg: 1450



« Svara #3 skrivet: 2016.11.14 - 06:59:51 »

Fy jag blir livrädd när jag ser sånt där! Jag funderar på om folk i allmänhet inte fattar att det handlar om det stora användningen av antibiotika. Många verkar tro att de är skyddade så länge de själva inte tagit flera antibiotikakurer.

Sen är det som vanligt ekonomin som styr. Många tycker maten är dyr när sanningen är den är att vi lägger mindre pengar på mat nu än vi gjorde tidigare. Men det är lätt hänt att tänka kortsiktigt när man står där i affären och velar mellan prislapparna. Jag försöker köpa så mycket som möjligt ekologiskt men vissa varor är skillnaden i pris extremt stor.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30570



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2016.11.14 - 13:57:34 »

Jag med, på vegsidan. Kött går ju inte om man inte har möjlighet att köpa direkt. Är ju svindyrt i butik och utbudet är inte stort. Min ICA brukar ha lammstek från Gotland för runt 600 spänn. Men det hjälper ju ändå inte så länge det stora flertalet inte gör det.

Man borde spränga bron!  :fork_off:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30570



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2016.12.10 - 20:30:41 »

Det där du sa om prisskillnad, priset styr faktiskt till stor del vad jag äter. D.v.s. nästan den enda frukt jag köper är bananer, för det skiljer nästan inget i pris på eko och vanliga. Bär har jag från skogen och kolonilott. Grönsaker blir de som finns ekologiska till rimligt pris och där finns ju lite mer att välja på. Morötter och lök är t.ex. ganska mycket dyrare eko, men det måste man ju bara ha och det är rätt billigt ändå så det får gå. Saker som gurka var det nog rätt många år sedan jag åt. Jag skulle vilja äta mycket mer sallad och bladgrönsaker för det tycker jag om, men det känns nästan äckligt att köpa den vanliga och eko är skitdyrt.

Undantag görs nu till jul för då är det apelsinrisperiod (på keso). :tasty: Är det inte extrapris blir det tyvärr fulapelsiner.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 14
Offline Offline

Antal inlägg: 1450



« Svara #6 skrivet: 2016.12.11 - 09:47:27 »

På vårt Coop tog de beslut att bara sälja ekobananer och det tycker jag är ett bra beslut.

Vi äter rätt lite bladgrönsaker och sallad nu för tiden. Nästan bara om vi har gäster och ska göra en "normal" sallad
Det blir mycket coleslaw, dvs vitkål, morot och lök, eller bönsallad normalt sett.

Sen brukar jag även kolla vart de är producerade och försöker att hellre köpa lokalproducerat än långt-bortifrån-eko.
Lelles morötter odlas ett par mil utanför stan och är himmelskt goda och jag ser ju gärna att de blir kvar.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30570



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2016.12.11 - 10:38:22 »

Gillar inte rå kål. Syrad och kokt går bra däremot.

Lokalproducerat blir det inte mycket för mig. Dels är utbudet dåligt. Det säljs konstiga produkter där lokalproducerat tycks betyda att varan kommer från en plats nära fabriken, inte nära köparen... Blir mest Willys för de är oftast billigast och har störst ekologiskt sortiment och då kan det t.o.m. vara import.

Lokalproducerat är nog betydligt enklare i ett så avgränsat område som Åland. För mig kan det vara detsamma om moroten kommer från övre Norrland eller Frankrike. Den har rest lika långt.

Det vore väldigt najs om det uppstod en marknad för verkligt lokala odlare och köttbönder, eller en butik som specialicerade sig på sånt. Men då skulle det väl läggas på coolhetsprocent så det blev orimligt dyrt. Eko och närodlat har ju tyvärr blivit inne och inte bara i positiv bemärkelse, att man vill värna om miljön och hälsan. En burk närproducerad och ekologisk marmelad på köksbordet är den nya kaffebordsboken.  :whistle:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.09 sekunder med 22 databasfrågor.