Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.05.23 - 00:49:09 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Optimalt Bröd - formfranska  (läst 19844 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2009.10.09 - 12:07:31 »

låter som ett mycket omständigt sätt att få nya recept på tycker jag!  :laugh: :flirting: .. men om man e desperat så!.. anars så får man helt enkelt vänta och hoppas att boken blir översatt till svenska eller engelska också!  :lol:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2009.10.09 - 13:50:29 »

Det kommer inte att hända. Den är inte direkt ny.  :shake_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2009.10.10 - 22:19:17 »

  det var ju inte bra!.. :shake_head: varför kan de inte översätta sådana böcker!.. i stället för annat skit som man kan klara sig utan!
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2009.10.28 - 03:10:00 »

Nu har jag testad att baka formbröd med pofiber. Jag ersatte hälften av mjölet med 1 dl pofiber, ren chansning, och det funkade hur bra som helst. Märkte inga negativa effekter alls, snarare blev det ovanligt lyckat. :thumbsup:

Det här är det enda av doktor Ks bröd som jag tycker innehåller lite väl mycket kolhydrater. Jag menar, det är ju inte mättande för 5 öre och rostebröd vill man ju oftast äta mer än en skiva av. Så tills det avslöjas att potatisfibrerna är kemiskt extraherade eller nåt annat skit så tänker jag nog köra på detta och kommer att baka formbröd mycket oftare framöver.  :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2009.12.13 - 20:53:05 »

Man kan använda större andel äggvita när man har pofiber med. Det suger väl upp mer vätska än bröd. Och det bästa är att brödet blir bättre. Det är t.o.m. OK att äta orostat, speciellt när det börjar bli lite gammalt och segt.

Min nya variant är så här. Det blir redig råge på en liten bakform, hur stora är de nu, 1,5 liter? Men det är bara att forma till det till en snygg topp!  :thumbsup:

  • 500 g äggvita
  • 50 g vetemjöl
  • 1 dl pofiber
  • Ett par msk smör, ister eller annat fett
  • 2 tsk bakpulver
  • liten nypa salt
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #20 skrivet: 2009.12.14 - 21:18:57 »

Det här jag funderat över... optimala brödet... det ska jag göra till jul.
Finns ju inget mjölk i den ! :yay:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2009.12.14 - 21:24:23 »

Vaddå funderat? Du har ju redan gjort det!  
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #22 skrivet: 2009.12.14 - 21:40:17 »

Jo, men jag bakar inte den varje vecka :smack_head:, men till jul ska det bli !
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2009.12.14 - 21:42:27 »

Jaha, nu fattar jag hur du menade. Prova med pofiber då.  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #24 skrivet: 2011.12.19 - 18:37:00 »

Jag bakade denna bröd igen idag!!

Var bara för ivrig och körde dubbelsats på en gång!
Jag har en stor bakmaskin, men inte så stor :lulz:.
500g äggvita fluffar ju alldeles tillräckligt för en stor bunke.
1000g blev en överkurs, mjöl och smör till det var inte så mycket.
Men det blev svårblandat iom. att mjölet hamnade lätt på fluffet och blandades inte  med alls.
När jag sedan hjälpte till och även hällde i smöret sjönk det hela ihop rätt rejält.

Så jag anar att det hade blivit bättre att blanda två satser efter varandra...

Men jag fick tre brödformar bröd i alla fall!
Gulor användes till pannkakor, smidigt!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2011.12.19 - 18:43:01 »

Enda problemet med det här brödet är att mitt brukar bli lite blött i formen när det står och svalnar. Blir ditt också det?

Jag ska prova att baka med rismjöl när jag börjar baka igen. Har fått för mig att det kanske är bra att verkligen minimera vete även om jag inte märker nåt negativt när jag äter det. Det känns bara rätt att göra det när man nu ändå gått så långt. Jag har dock två vetefusk som jag inte överger. Det är såsen till lutfisken och ströbröd till panering. Men i det senare fallet har jag nu lärt mig att blanda med pofiber.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #26 skrivet: 2011.12.19 - 19:01:49 »

Jo, det vill gärna bli lite fuktigt.
Jag lät dom svalna i ugnen först en tid, sedan öppnade jag luckan och när jag lyfte dom ut ur ugnen,
drog jag brödet med plåtpapper ut direkt.
En bröd är redan uppäten och två ligger nu insvepade i en handuk i kylen.

Hur var det nu, hur fungerar frysen för dessa?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2011.12.19 - 19:07:01 »

Japp. Jag skivar och fryser direkt. Virar in dem i plastfilm två och två. Enda problemet är att skivorna inte gillar att bli klämda eftersom brödet sjunker ihop så lätt så man får vara lite försiktig när man packar. Har aldrig provat att frysa ett helt bröd, men jag gissar att det blir sämre, svampigare och svårt att skiva. Skivor kan man ju slänga direkt i rosten.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2014.01.25 - 14:39:32 »

Nu har jag testat att göra formbrödet på rismjöl. Det blev bättre! Det jäste upp utav bara fasiken! Och faktum är att det blev godare, antagligen för att det är fluffigare.

Hade ingen pofiber i, för tanken vara att min kompis som nästan inte tål någonting alls i matväg ska kunna äta också, men det funkar säkert det med.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30753



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2014.01.26 - 20:38:26 »

Nu har jag äntligen kommit på hur man bäst gör med det här brödet. All fuktighet måste ju bort för att det inte ska smaka äggvita, så förr när jag bakade det ibland antingen rostade jag det eller smörstekte tills det var helt knaprigt. Det är iofs gott, men en massa kladd. Man skivar så klart upp allt på en gång och torkar i ugnen, som krutonger typ. Sen kan man ju ha dem i en burk eller påse bara.

Tyvärr är det mycket fettande. Har ätit upp typ en och en halv långfralla i helgen i sällskap med en hel majjoburk hemgjord aïoli.  :shy: Men fy fan vad gott det var!  :dribble:

Ska göra en ny omgång på pofiber och torka och kolla att det håller sig i skafferiet som jag tror det gör. Lustigt, detta var ett av de första bröd jag testade och först nu kommer jag på hur man bäst hanterar det. Nu är jag kanske lite lustig, för jag tycker torrt franskbröd är gott om det är av den här superfluffiga typen. Kan ta en sån där torr skiva med smör och ost. Som en skorpa fast fluffig.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.107 sekunder med 23 databasfrågor.