Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.07.22 - 21:47:41 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Pajskal  (läst 1400 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30793



Hemsida
« skrivet: 2014.11.08 - 21:51:52 »

Det bakas mjölfritt på Go'kväll numera.  :biggrin1:
Ett jäkla tjat om glutenfritt, men på slutet säger programledaren att det måste ju vara bra för folk som gillar att äta LCHF också, och kockpersonern håller motvilligt med om det.  :tongue:

Ser ut att bli hur bra som helst ivf. 2:20 in ungefär.
http://www.svtplay.se/video/2459329/go-kvall/lordag-8-11

Och här är receptet. Men jag kopierar in det nedan för säkerhets skull. Fyllningen kan man ju ta vad man vill, men jag kopierar allt som det är.
http://www.svt.se/gokvall/recept/mandelpaj-med-gronkal-och-adelost


Mandelpaj med grönkål & ädelost
Antal portioner: 6 - 8

INGREDIENSER

Pajdeg (glutenfri):
    5 dl mandelmjöl
    1 dl sesamfrö
    1,5 msk fiberhusk
    1 tsk kummin, torrostad i stekpanna
    1 tsk salt
    75 g kallt smör, i bitar
    1 st ägg

Fyllning:
    150 g färsk svamp, i bitar
    150 g grönkål, i bitar
    1 st röd lök, skivad
    140 g ädelost
    10 st små tomater, halverade smör till stekning

Äggstanning:
    3 st ägg
    2 dl mjölk
    1 tsk salt
    0,5 tsk svartpeppar


SÅ LAGAR DU

Degen
Mixa ihop mandelmjöl, sesamfrö, fiberhusk, kummin, salt och smör i matberedare. Tillsätt ägg och mixa slätt. Tryck ut degen i en stor pajform cirka 28 cm i diameter eller 6-7 små pajformar. Ställ i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda pajerna i ugnens nedre del 10 minuter för små, 20 minuter för stor paj. Låt svalna och förbered fyllningen (nedan).

Fyllning
Fräs svamp i smör tills all vätska kokat bort. Lägg i grönkål och lök, fräs till de mjuknar. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till äggstanning. Fyll pajskalet med svampfräset, smula på ost och häll på äggstanning. Toppa med tomaterna. Grädda i ugnens nedre del till pajerna fått vacker färg och äggstanningen stannat. Det tar cirka 20 minuter för små, 30-40 minuter för en stor. Servera med blandad sallad eller läckert grönsakskrisp.


Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
: google

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.158 sekunder med 24 databasfrågor.