Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.11.12 - 23:04:00 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Apelsinskal  (läst 1755 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30656



Hemsida
« skrivet: 2015.01.10 - 11:00:01 »

Någon som vet något man kan ha det till mer än likör? Har sparat en stor burk torkade och sen visade det sig att jag hade mer kvar av den gamla likören än jag trodde. Känns like onödigt att slösa sprit när jag redan har ett lager men jag vill inte bara slänga skalen heller.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
ursprungsliv
Sr. Member
****

Smörklickar: 9
Offline Offline

Antal inlägg: 452


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2015.01.10 - 15:06:23 »

Syltade pomeransskal med chokladöverdrag är supergott o jag gissar att det blir riktigt mumsigt m apelsinskal också. Mycket socker o onödigt gott... Kanske skulle passa med lite i blåbärssoppan?

Apelsinskal i soppan alltså, inte apelsinchokladgodis...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30656



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2015.01.10 - 15:17:53 »

Då ska man ha hela skalet va, med det vita kvar? Som till suckat? Jag har ju stått och skalat av bara det orangea med potatiskalare.  :shy:

Funderar på att testa att lägga in i salt och olivolja, så där som med citron. Då ska man också ha hela skalet, men nåt borde det ju bli som kanske blir gott i matlagningen. Kanske bara olivolja, inget salt? Oljan borde väl ta smak.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #3 skrivet: 2015.02.10 - 13:36:30 »

Apelsingremolata!?! Sjuttsingen nu blev jag sugen själv.  :dribble: Dock inte provat, men gillar pesto och andra slags pestos....
http://mittkok.expressen.se/recept/kalkon-med-apelsingremolata/

Strimlat i apelsinsås till pippi
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30656



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2015.02.10 - 14:31:35 »

Det var ju intressant! Kan nog inte riva de torkade skalen men om man låter dem svälla i vatten först och hackar fint kanske? Har öht inte testat att blöta upp dem igen, men det borde väl funka.

Har gjort en liten barnmatsburk med skal i olivolja, men har inte testat den än.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #5 skrivet: 2015.02.10 - 16:32:35 »

Jo men de kan väl blötas upp och finhackas eller rent av rivas tycker man.....
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.085 sekunder med 23 databasfrågor.