Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.08.17 - 04:45:30 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kladdkaka LCHF  (läst 2070 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30624



Hemsida
« skrivet: 2014.11.09 - 03:44:18 »

Trillade över detta recept. Ser jättegott ut.
http://www.recepten.se/recept/kladdkaka_lchf.html

Kladdkaka LCHF

Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

    100 g mörk choklad minst 70%
    100 g smör
    2 st ägg
    0.5 dl sötströ
        eller  0.5 dl strösocker
    0.5 tsk vaniljpulver
    ca 50 g (1 dl) salta jordnötter

Servering:
      ca 2 dl vispgrädde
      ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)



Gör så här:

Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.

Rör om till en jämn och fin chokladsmet.

Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.
Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.

Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformensstorlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.
Hacka jordnötterna med en vass kniv.
Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)

Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.

Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!



Sötströ, är det erytritol? Det har inga "bakegenskaper" va, så man kan lika bra ta stevia?

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #1 skrivet: 2014.12.27 - 02:13:34 »

Kladdkaka verkar vara en sån där sak som man kan i typ allt i! Jag har aldrig ätit kladdkaka själv, faktiskt, men däremot har jag läst åtskilliga recept, samt bakat ett flertal. Alla recept är olika, och alla verkar lika goda. På olika sätt.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
: google

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.072 sekunder med 23 databasfrågor.