Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.05.25 - 23:14:26 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Gurkchips  (läst 3816 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30597



Hemsida
« skrivet: 2014.08.22 - 22:44:23 »

En lätt bisarr sak - torkad gurka. De krymper något otroligt, på alla ledder. Det är stora västeråsgurkor. Jag la dem i en burk, hällde på salt och paprikapulver och skakade om. Hur gott som helst! Ingen aning om man kan göra det utan torkapparat, men det borde väl gå på något sätt. Gurkan får en förvånadsvärt kraftig egensmak, lite söt faktiskt.

Synd att det inte finns jättestora gurkor. För det var goda med lite smör på. Man skulle kunna ha dem som kex. Squash kanske funkar.

Taskig blixtbild. De är jättefina i verkligheten, inte missfärgade eller så.

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 35
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2014.08.23 - 07:26:40 »

vet inte vad kålbladen "kale" heter på svenska (kale är engelska) men av dom kan man också göra jättegoda chips. I ugnen men jag tror det skulle bli ännu bättre i en tork!
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30597



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2014.08.23 - 11:00:34 »

Grönkål va? Jag provade att göra dem i ugnen och det sket sig. Torken tänkte jag aldrig på.

Det var gott, men det kändes ändå inte bra att äta gurkchipsen. Jag tror kroppen liksom blir besviken för att man inte får i sig någon energi, känner sig lite lurad.

Däremot var gurkans egen smak intressant. Jag ska prova att ha det jag har kvar i maten. Tror det kan vara nåt faktiskt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.068 sekunder med 23 databasfrågor.