Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.05.25 - 23:25:32 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tryffelkulor  (läst 901 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30597



Hemsida
« skrivet: 2014.04.10 - 13:16:08 »

Från den lokala gratistidningen. Kan man ju göra rakt av, men med bara mörk choklad då.


1 dl grädde
1 msk honung
100 g ljus choklad, hackad
100 g mörk choklad, hackad
30 g osaltat smör
100 g mörk choklad
Kakaopulver.

Koka upp grädde och honung. Slå över chokladen och mixa slätt, gärna med en stavmixer. Tillsätt smöret och mixa igen. Täck med plast och låt gärna stå över natten. Kan också kylas i kylen.

Skopa upp och forma kulorna med en tesked, cirka 8-10 g i varje boll. Doppa kulorna i den smälta chokladen och rulla dem sedan i kakaopulver. Tänk på att sikta bort överflödigt kakaopulver.

Besrkivningen var lite konstig. Underlig svenska får stå för dem, men ska man låte det stå framme över natten? Låter skumt tycker jag. Och jag antar att den smälta chokladen att doppa i är de där sista 100 grammen.

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.079 sekunder med 23 databasfrågor.