Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.09.20 - 02:06:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Chokladdragering  (läst 2318 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« skrivet: 2013.12.06 - 21:25:55 »

Fick för mig att chokladdragerade bananskivor skulle bli himla gott. Torkade bananer då alltså. Jaha, nu ligger de där och kallnar, men chokladlagret blev så himla tunnt. Bananen lyser igenom här och där. Hur gör man för att få ett tjockare lager? Ska jag doppa dem flera gånger? Men då smälter väl chokladen som redan är där av?

Jag bara smälte mörk choklad i vattenbad, ploppade i de torkade bananerna, tog upp dem med ett par gafflar och la dem på bakpapper.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2013.12.06 - 21:27:13 »

Måste lära mig hur man gör detta, för jag har planer på chokladdragerade russintorkade blåbär nästa år. Jag vet att de skulle bli toppengott. Som små chokladpärlor med mums i. :tasty:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2013.12.07 - 09:27:05 »

vad jag lärt mig av min mamma är att ha i en liten kula smör i smälta chokladen. och sen vänta litet längre tills den har svalnat litet då är chokladen tjockare.

Doppa fler ggr borde gå bara du doppar fort. Det är ju som med att stöpa ljus, man doppar den i varma massan igen men inte inner förra lagret smälta bort helt.

Blir säkert gott med torkade blåbär!
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2013.12.07 - 14:18:44 »

Jaha, tack! Det ska jag prova då. Kanske skulle man koka nån sån där riktig chokladglasyr som man har till kakor?

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2013.12.07 - 17:23:20 »

Glömde säga att torkade bananer med choklad på var inte dumt det heller! Är nog någor för idalinda. Torkade jorgubbsskivor eller bitar borde bli mums det med. :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.078 sekunder med 23 databasfrågor.