Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.07.07 - 02:12:28 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 ... 5   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?  (läst 12815 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ary
Gäst
« skrivet: 2013.04.18 - 09:00:34 »

Jag tröttnade på under 20 kh om dagen(fann det svårt att hålla i längden och det blev för mycket fusk och resulterade med att vikten stod still i månader) och ska testa 50-100 kh.
Upplever nu plötsligt inget sug, som jag annars haft väldigt ofta de senaste månaderna. Ätit ett par skivor knäckebröd, en halv liten banan men jösses vad mycket kolisar, lite ris och nu blir det morötter till middagen. Kommer nu kunna äta massor av saker jag saknat men vet inte än hur vikten kommer arta sig, men jag stod ju redan still så det lär ju inte bli sämre.  :whink:
Men om suget håller sig borta finns det ju en möjlighet att det kommer bli bättre.... Någon som har erfarenheter?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2013.04.18 - 09:08:54 »

Nä, ingen erfarenhet då jag inte lider av sötsug. Därmot kan jag ju tycka det är gott med nåt lite sött nån gång ibland. Du tror inte att det kan vara så du helt enkelt bara var lite sugen och när du får äta det du är sugen på blir du nöjd? Sugen till skillnad mot att ha sug då, som vad jag förstår inte tillfredsställes av så lite.


Som med mig och potäterna. Känner mig mycket mer tillfreds med potatis till maten och håller mig mättare också. Delvis beror det förstås på vana och att jag tycker det är gott, har ju levt 50 år med att mat = kött och potatis, typ. Fick jag inte äta det skulle jag nog vara sugen på det, men knappast känna sug. Inte sjutton skulle jag sätta jag och svulla i mig hela potatispåsen för det liksom.

Led du av sötsug/kolhydratsug förr eller?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #2 skrivet: 2013.04.18 - 09:17:59 »

Nja neeeej..... När jag gick på max 20 kolisar var jag sugen på kakaor och godis. Höll mig i skinnet några dagar och trillade sedan dig - rinse and repeat. Hade svårt att komma ur den dåliga trenden.De senaste dagarna har jag inte kännt några impulser att handla eller äta godis. Börjar undra om suget kom sig av att kroppen kanske kräver typ 50 kolisar om dagen, men att den då nöjer sig med dessa och inte skriker efter mer.. Delvis kom sig suget av att jag ätit godis jag vet, men jag var orolig att det skulle bli större med lite mer kolisar, men icke. Nu har jag kört för kort tid för att veta om suget minskat konstant eller om det är en tillfällig trend.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2013.04.18 - 09:21:27 »

Låter ju som sug.  :lol: Men led du av det innan du började lowcarba också?

Jag blir också "metabolt störd" av för lite kolhydrater, men jag drabbas inte av sötsug då heller, däremot av proteinsug. Vill ha kött hela tiden och åt enorma mängder på den tiden jag höll på så, särkilt som jag så klart slabbade fett på köttet också.  :smack_head:
Proteinsug är väl på ett sätt logiskt det också eftersom kroppen kan fixa glukos av det.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #4 skrivet: 2013.04.18 - 09:28:44 »

Yup sötsug har jag alltid haft men underhöll det med lass med pasta och mackor samt hembak, godis etc etc så det märktes ju inte så mycket eftersom det inte var "förbjuden" mat... Därav min matchvikt en bra bit över 100 kg när jag började. Ersatte också nikotinet med mer kolisar i juni 2012 och det formligen rasade på 12 kg på 3-4 mån och sedan ströps kolisarna i okt 2012. Det funkade bra några veckor/1 mån i stöten tills nyhetens behag tog slut och fusket blev oftare och så även suget. Det verkade som om jag inte längre gick ner i vikt även om jag skötte det.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2013.04.18 - 09:41:30 »

Låter som om du är botad då! Gratulerar!  :flowers:

Kan du äta som du gör nu och hålla det i längden lär det ju vara mycket bättre, både för vikten och kroppen. Att slängas mellan ytterligheter hela tiden kan ju inte vara så bra.

Jag råkar ju också tro mer på dem som menar att extremt lite kolhydrater kanske inte är så bra i längden. Schwarzbein (LC-endokrinolog) menar t.ex. att man får generellt högre nivåer av katabola hormoner på extrem lowcarb och det gör att man så att säga bränner sitt ljus i båda ändar, något redan den så omhuldade Vilhjalmur Stefansson la märke till hos inuiterna - de blev inte gamla och de åldrades fort.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #6 skrivet: 2013.04.18 - 10:40:23 »

Tackar. Vi får se hur det går. Jag kör lowcarb utan för många bananer och ser. Måste fortfarande gå ner. 94 kg till 168 cm är inte bra! Eller är jag lite för kort i rocken kanske?  :whink: Fortsatt kaloriräkning får det iaf bli.
Har läst det där med att bränna ljuset i båda ändar förut ngn gång men inte fördjupat mig.Jag menar det är ju så vanligt med lchf kritik för sakens skull, svårt att sålla. Ska läsa på lite om den där Schwarzbein.
Ska jag var ärlig frågade jag här hellre an det andra forumet (du vet var;) er kolisar/frukt är som att svära i kyrkan för många. Men det ska nog komma upp det med hehe. Jag ger det några dagar eller en vecka för att se om godissuget kommer tillbaka....
Får man vara med på eran motionsduell förresten? Tänkte gör en offensiv på motionsfronten nu när det är vår. Motivationen håller nog bättre kanske om man räknar lite.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2013.04.18 - 11:25:06 »

Klart du får! Du kan vara med i vår bantningstävling också!  :clapping:
Vi väger också runtikring där och jag (men inte Mynlen) räknar också kalorier. Fast vi har vägt mykcet mer än du, speciellt jag.

Diane Schwarzbein har en rutten sajt, men det finns några filmsnuttar du kan titta på om du vill, om de ligger kvar.
http://www.schwarzbeinprinciple.com/pgs/dr_schw/schwarz_bio.html

Har läst hennes böcker. Hon var själv fet och levde på socker och mådde skit. När hon studerade till läkare blev hon så klart intresserad av mekanismerna och specialiserade sig som endokrinolog. Tycker hon har en rätt stadig grund att stå på. Hon är alltså för low carb, men inte no carb.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #8 skrivet: 2013.04.18 - 12:06:21 »

Tackar tackar  :worshippy: motionstråden har jag hittat men inte någon bantartävling. Ska bli att läsa, var finns den, vad heter den? Jag kan ju inte mäta mig med era prestationer dock. Men kan ju inte gå upp massa kilon bara för att visa att jag kan gå ner dem.  :whink:

Jag kikade på en tråd om Schwarzbein på ett amerikanskt lowcarbforum. Verkar vara typ 10-25 kolhydrater per måltid beroende på hur hur insulinokänslig man är och hur bra ens binjurar funkar, hur man nu vet det....? Carbs per måltid blir lite flummigt på mig för jag är kvar på 2 måltider om dagen och ett mellanmål någon gång i veckan.. Jag har inte tagit andra prover än sänka på många många år. Men mitt kolesterol var strålande sist, för 20 år sedan!  :laugh:

Hur som helst ska jag aldrig tillbaka till pasta träsket. Vitt bröd hör inte till kosten heller. Dock är jag inte 100% glutenfri men det verkar inte göra måendet sämre.

Hemulen: Apropå magen så kör jag vissa dagar med lite fibrex (inte mer än 6-10 gram, inte mer då blir det..... gasigt) i filen och det jobbar mina tarmar grymt bra på. Man får ha lite mandel, ngt flingliknande (det blir lite träig feeling annars), jag testade lite knäckebitar och mandel idag. I havregrynsgröt ska jag testa fibrex också. Lite random men magen kom på tapeten i en annan tråd. Omväxling om du tröttnar på kål.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2013.04.18 - 12:49:25 »

Vi har ingen speciell tråd för bantningen, det pågår i våra repektive trådar. Vi rapporterar varje söndag. Här kan du se när vi kom under 100. Tyvärr har det inte hänt så mycket sen dess och det var ett tag sen nu.  :shy:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1997.msg46513.html#msg46513
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2687.msg47269.html#msg47269

Hon har lite idéer som jag inte förstår, Svartben. Men också annat som jag tror är vettigt, om man orkar genomföra det. Som att sluta med all stimulantia, tobak såväl som koffein. Jag ser ingen anledning att tro att hon inte vet vad hon pratar om när hon säger att höga glukagonnivåer också medför höga nivåer av adrenalin, noradrenalin och kortison och vad det nu är mer och att det inte kan vara idealiskt fattar man ju.

Fibrer av den typen har tyvärr ingen effekt på mig. Har provat med loppfrö och allt möjligt. Surkål funkar men jag måste äta det i stort sett varje dag. Och katrinplommonkompott!  :tongue:

Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #10 skrivet: 2013.04.18 - 13:07:06 »

Ok tack jag ska genast läsa!  :thumbsup:

Joo jag är säker på att det vore nyttigare att inte nyttja stimulantia och jag har slutat röka - frivilligt, ändrat min kost, men kaffet det är det ingen som tar ifrån mig! Nån måtta får det vá.  :tongue:

Ok bra att nägot funkar, jag kör mina linfrön och fibrex så blir det mer kartinplommonkompott och surkål över till dig.  :smile:

Hua! Söndag är det en bra dag, direkt efter helgen? lol Jaja lika villkor för alla hehe.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2013.04.18 - 13:13:30 »

Jo, vi sa just det nyligen, att vi valde dag väldigt illa. Eller det var väl jag egentligen, för jag hade börjat själv med söndagar redan innan Mynlen fast jag tror hon hade samma dag. Men nu är det försent att ändra. Fredag hade ju varit perfekt, så hade man kunnat svulla loss sen.

Du kan inte läsa allt det där. Vi har pladdrat massor i flera år. :laugh:

Kaffe har jag aldrig druckit ofta, däremot massor med te. Jag slutade faktiskt när jag började lowcarba 2005. Nu tål jag inte kaffe alls om jag tar en kopp nån gång. Däremot snusar jag (f.d. rökare), men vill sluta.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #12 skrivet: 2013.04.18 - 13:22:44 »

Haha försöka duger. Bra kvällslektyr kanske.

Du har säkert hört det förut att det var boken Äntligen ickerökare av Allen Carr som hjälpte mig. Det tog nog att läsa den 4 ggr och 1,5 år nästan, det är en process att sluta med nikotin. Denna gången saknar jag det faktiskt inte utan tänker att vad skönt att jag inte behöver det längre. Alla andra gånger har jag saknat det mer eller mindre.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30961Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2013.04.18 - 13:27:08 »

Jaha, var det du som tipsade mig om den kanske? Jag har fått tag på den som ebok och nån gång ska jag läsa den, men jag tror det ska vara rätt läge liksom först om det ska ha en chans att funka.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #14 skrivet: 2013.04.18 - 13:55:10 »

Jo man ska vilja sluta. Då är man redo att läsa boken. Med andra ord är du redo - att läsa boken iaf.   :whink:  Ingen tvingar en ju att sluta just då, man kan fundera lite och läsa igen sedan. Det kan ha varit jag för jag tror på den. Inget annat har fått mig att inte vilja börja igen ju.
Loggat
Sidor: [1] 2 3 ... 5   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.045 sekunder med 25 databasfrågor.