Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.04.01 - 05:43:13 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3 4 5   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Är det möjligt att bli mindre sötsugen när man börjar äta mer kolhydrater?  (läst 12209 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30894Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2013.04.18 - 21:59:50 »

Jag vill, men jag har 0 tilltro till att lyckas och då är det nog dömt att misslyckas.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #16 skrivet: 2013.04.18 - 22:03:45 »

Ok det får nog växa fram då. Bara att säga till om stöd behövs ok.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30894Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2013.04.18 - 22:20:47 »

Tack.  :smile:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2013.04.19 - 05:08:55 »

välkommen till motionstråden, eller vad det nu är. Kanske hemulen kan lägga till något om hon vill i titeln. typ "och till alla andra som är lika galna" :)

funderar på om det kanske är så att man blir mindre sugen med litet mer kh. Men då beror det nog mycket på var dom kh kommer ifrån. vill helst vara helt spannmålsfri men det är litet jobbigt ibland. Igår åt jag iallafall en finn crisp!  :eeek:

Men jag är tråkig just nu, vet inte så noga vad jag ska äta...
LoggatAry
Gäst
« Svara #19 skrivet: 2013.04.19 - 09:48:33 »

Tack tack Mynlen! Har ingen stegräknare så allt kommer anges på tid, hoppas det går bra.. Jag har smygmotionerat ett par dagar utan att skriva upp.  :whink:

Tja det helt glutenfritt är det inte men verkar inte må dåligt på något vis och får inte heller cravings, men handlar bara om ett par knäcke, ett par finncrisp eller lite redning i en sås någon enstaka gång (vissa rätter blir mer som soppa annars, men det hör till undantag). För övrigt blir det mer mixade grönsakssoppor (med pannbiff till för proteinets skull) guacamole och tsatziki som jag saknat antingen med majschips eller så kommer jag för mig att göra de där med mandel och äggvita. Frukt i små mängder (halv apelsin tex), rotfrukt i lagoma mängder och så mycket grönt jag vill. Vitt bröd och pasta är det som inte kommer tillbaka. Ris år jag en liten portion i förrgår men det kunde ha kvittat faktiskt. Passerad tomat har jag saknat för det gick inte riktigt att passa in i kolhydraterna och hade blivit ersatt av tomatpasta som är gott men det blir inte riktigt samma sak. Krispiga morötter att knapra på hela saknade jag med.

Mina favvomål är korv stroganoff, köttfärsröra med ädelost och broccoli till, soppor med pannbiff, wok med kött grönt kokosmjölk grön curry, finns att välja på Mynlen. Mår du dåligt av gluten eller triggar på det? För egen del tror jag på att begränsa, den mängden gluten som slank ner genom bröd, bakverk och pasta förr i tiden var nog inte att leka med.

Dags att starta en egen tråd att regga resultat i då.   :smile: För tävlingen lol. Vad är reglerna? Först till idealvikt vinner?  :tongue:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30894Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2013.04.19 - 11:21:20 »

Jag mår inte heller dåligt, varken av socker eller spannmål. Men jag mådde jättedåligt innan jag började lowcarba och blev snabbt bättre, på alla möjliga sätt. Så jag fortsätter att undvika båda, för jag vill inte inse en dag att jag under flera år långsamt blivit sjukare och sjukare igen. Socker har iofs aldrig varit ett problem för mig för det var så sällan jag ville ha det förut också, men det blir ju mycket kolhydrater när det blir.

Känner mig lite som om jag målat in mig i ett hörn. Hur ska man veta vad det var som gjorde en friskare när man uteslöt så mycket på en gång? Därför fortsätter jag.

Jag fuskar numera däremot glatt med spannmål och i viss mån socker när jag blir bjuden. Inte så jag sätter mig och äter 10 mackor, men om det är nåt extra så där. Jag kan smaka en näve chips och dylikt, men sen får det vara bra, för de vet jag är dåliga av andra orsaker än potatisen. Häromdagen bjöd en bekant på fika. Hon hade nästan en hel budapestrulle. Vi åt upp den på två, 3 tjocka skivor var. Det var nog mitt värsta "fusk" hittills. Inte mådde jag dåligt och inte gick jag upp i vikt. Så länge det är veckor och oftast månader mellan gångerna tänker jag nog fortsätta så.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30894Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2013.04.19 - 11:24:15 »

Ville bara lägga till att orsaken till att jag inte gärna smakar på mackor är att det är det enda av allt det där som jag åt till vardags förut, inte att jag tror de är farligare än tårta.  :tongue: Så jag är rädd att vänja mig igen och kanske börja äta det hemma också. Det andra åt jag så sällan förr också att det är ingen risk på så sätt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #22 skrivet: 2013.04.19 - 11:53:38 »

Hehe en halv budapestrulle heter ju duga.  :blob_mad: Det kan man ju komma undan med någon gång men inget att göra till en vardags vana nej.

10 mackor, där slog du huvudet på spiken. Nu äter jag 2 wasa sport med kokt ägg. Lite skillnad och betydligt mer balanserat. Jag märker väl så småningom om måendet försämras, då åker knäcket. Men 6 eller i värsta fall 8 skivor knäcke var ju en annan femma. (8 kan jag tala om att det gav ganska drastiska reaktioner i tarmarna ibland så det blev oftare mindre  :whink: ) Jag har pollen, damm och skaldjursallergi samt lite gott och blandat, skulle de förvärras då ryker ju knäcket absolut.
Den emoticonen måste vara din Mynlen!?  :cheese:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2013.04.19 - 12:09:32 »

haha Ary, ingen aning om det är min smiley men mycket möjligt. Jag äter inte alls speciellt mycket ost men eftersom jag bor i holland blir jag utskälld till ostätare. Och inget bättre försvar än att agera så då :)

Jag mår inte riktigt dåligt av att äta bröd eller så, men det triggar att äta litet mer. Och så tror jag på att (nutidens) spannmål egentligen inte är lämpad för människan. Min yngsta dotter vill bara äta vitt bröd, jag tror ändå det är bättre för henne än fullkorn eftersom det är som sandpapper i tarmen också. Svår balansgång mellan nyttigt och inte.

Tävlingen är ingen riktig tävling alls. Det är bara litet gnäbb Hemulen och mig emellan eftersom vi kretsar runt varandras vikt hela tiden. Och förresten kan det inte vara en tävling eftersom jag ändå vinner.  :tongue_wag:

Nu blev jag sugen på en finnscrisp. Det är helt och hållet ERT fel!

Stegräknare har jag inte heller. Men en smartphone med runkeeper på. fungerar kanon!

LoggatAry
Gäst
« Svara #24 skrivet: 2013.04.19 - 12:23:29 »

Jo spannmål har ju manipulerats till oigenkännlighet tyvärr. Men jag testa konceptet "allting med måtta" Utom vitt bröd och pasta då.  :whink: Då kan jag lika gärna äta godis någon gång, med det där med måtta verkar inte gälla varken vad gäller godis eller vitt bröd... Däremot är jag ju en sådan där kaloriräknare så jag äter ju inte mer även om jag äter ett par knäcke utan precis samma. Om jag inte spårar ur på något vis. Även där gäller att om knäcket triggar, ja då ryker det.

Tack för förklaringen om ostätning, det gör att saken klarnar hehe. *Här skulle varit en emoticon med en glödlampa över huvudet.*

Ska ta ett snack med min telefon och se om den kan tänka sig runkeeper men den vill som regel ingenting så inga större förhoppningar där. Vet inte om det kan ha något att göra med vem som knappar på telefonen att göra också....  :flirting:

Vem var det som började prata finncrisp egentligen?? hehe

Vi får bli 3 om vem som vinner!  :evil_grin:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2013.04.19 - 12:34:15 »

vi vinner ju alla på att vara friskare och äta bättre. För det jag fått ur mest av det hela LCHF är hur osunt hel och halvfabrikat är. Visserligen lagade jag mesta maten själv redan innan men en del saker med många tillsatser hade man ju. Och så principen att låta bli det flesta kh saker (socker och stärkelse) för att dom egentligen är bra för en människokropp. Sen om man äter litet potatis eller rödbetor ibland.. Men bara fett och proteiner. Jag äter gärna ägg och kött men inte endast.

Märker dock att jag har svårt att bli mätt på fett. riktigt mätt blir jag först efter att jag ätit något sött efter maten, något som jag ur princip inte VILL men då behåller jag ett jäkla sug. GRRR
Loggathemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30894Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2013.04.19 - 12:51:42 »

Men det där med spannmål kanske är lurigt. Hur ska man veta att det inte ställer till det på sikt, hälsomässigt alltså? För kolhydraternas del skulle jag kunna gå tillbaks till hur jag åt förr, innan jag blev tjock. Jag har räknat och har svårt att komma mycket över 100 g kolhydrater, till vardags alltså. Det var 2 mackor på morgonen, ett par potäter till middagen och en liter mjölk per dag. Jo, jag åt oftast bara två gånger, men lägg till 2 knäcke eller ett par potatisar till och det bli ändå inte katastrof.

Men som jag sa, nåt i allt detta har gjort mig frisk och jag vet ju inte vad så jag törs inte chansa.  :bang_head:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #27 skrivet: 2013.04.19 - 16:03:30 »

Men hur löser du det mynlen? Kan inte grönt eller något litet stärkelserikt lösa det där att du inte blir mätt? Jag tog en dl kokt fullkornsris häromdagen och jisses vad mätt jag blev. För mätt faktiskt så nu vill jag inte ha mer ris lol. Vad gäller tillsatser så åt jag en hel del blandade, processade produkter, de flesta är nu borta tack vare lchf eller snudd på alla. Kikade på flingor en dag med det var så sockerstinnt och processat att det var helt otänkbart. Det skulle vara puffat ris då.... Ruskigt mycket kolisar och hur mättande är det..

Men jag försöker inte alls få dig att äta gluten Hemulen, jag lovar!  :nod-yes: Jag undviker själv det i stor grad.
Nu har jag förresten lagt in en förfrågan om Schwarzbeins ena bok The principle of...  öh something. Enda stället den finns är Örebro 90 km bort i slutet av maj, så det blir inte läst denna veckan hehe.
Jag räknade på kolisar då jag åt "normalkost" (ingenting normalt med den) slutade räkna på 2 måltider med 200 g kh+ inte inräknat någon slags syndande, men då är det svårt att hitta mer kolhydratdrivna personer än jag. Man kan ju nästan gissa att jag kan ha blivit lite insulinresistent på kuppen.

Nu så var dagens motion avklarad så nu kan jag börja fylla i. Ryggen är ganska gnällig men säker på att det gör nytta. Motionerar ju upp mina kolisar nu. :blob:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30894Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2013.04.19 - 16:20:44 »

På biblan hoppas jag? För jag tycker inte böckerna är speciellt bra. Jag väntade mig något mer djuplodande, speciellt i den andra för hon säger att den ska förklara det folk missuppfattat i den första, om hormoner och så. Men hon förenklar ännu mera och klumpar ihop adranalin, noradrenalin och glukagon och kallar allihopa för adrenalin så man vet aldrig vad hon syftar på när det står adrenalin! Största delen består av pladdriga fallbeskrivningar, nästan mer i tvåan än i ettan. Jag var jättebesviken. Det hindrar inte att jag tycker det hon säger låter trovärdigt. Men skriva böcker kan hon inte.

Jag menade inte enbart gluten. Det är ju mer med spannmål som kan vara skadligt. Problemet med mig är att jag aldrig har blivit akut dålig av någon typ av mat när jag ätit den. Jag kan alltså inte känna efter. Ändå måste jag ju ha blivit dålig av någonting på sikt eftersom jag blev frisk när jag uteslöt allt det där. Det är därför jag menar att det är svårt för mig att veta vad det var som gjorde mig frisk och därför går jag på i ullstrumporna.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ary
Gäst
« Svara #29 skrivet: 2013.04.19 - 16:34:01 »

Yup på vårt förnäma bibliotek i Finspång. Vet inte om det är ettan eller tvåan jag beställde. Bra affärsidé: Skriv en bok, skriv sedan en bok till för att förklara bok ett. lol

Jag känner dig inte så långt tillbaka så jag vet inte på vilket vis du inte var frisk bortsett från metabolt och överviktmässigt var det ju inte bra då uppenbarligen. Själv är jag för det mesta frisk bortsett från allergierna och astma som mestadels inte visar sitt fula tryne efter att jag slutade röka. Ryggen med, den verkar bli bättre ju färre kolisar, antar att jag blir svullen någonstans i den trakten av kolisar eftersom jag verkar bli sämre när jag svullat kolisar. Påsk, jul och så. Jag har förresten kännt mig lite mer energisk de senaste dagarna trots att jag borde använda upp de extra kolisarna.
Loggat
Sidor: 1 [2] 3 4 5   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.123 sekunder med 23 databasfrågor.