Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.26 - 03:58:04 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Limpa med gojibär  (läst 2015 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« skrivet: 2012.10.17 - 08:58:44 »

Den här har jag snott från någon av de två LCHF-böckerna där hemma. Jag hade med en sån limpa ut när vi paddlade jag och mina två paddlarkompisar. De gillade den skarpt! Så pass att de ville ha receptet, vilket de så klart fick. Häromdagen fick jag höra att det var svårt att få limpan att hålla ihop. Första försöket delade sig limpan mitt itu på längden när hon skulle sjäpla ur den ur formen. Andra gången blev det bara smulor när hon skar limpan i skivor. Det tyckte hon var konstigt. Jag med. Jag har aldrig haft problem med det. Hem och kolla hur jag hade skrivit receptet.  :hm-hm:

Jag hade missat att skriva upp äggen!  :redface: Är det inte imponerande att hon lyckades få limporna att hålla ihop öht?!  :worshippy: Nåja, här är receptet i sin fulla längd. Med ALLA ingredienserna.  :flirting:

Low carb-bröd med gojibär
1 limpa

50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl hela sesamfrön
1 dl torkade gojibär (kan bytas ut eller kompletteras med tranbär
eller hackade aprikoser)
50 g kruskakli (jag hade Fibrex som jag använde istället)
2 tsk bakpulver
1½ msk malda brödkryddor
1 dl créme fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt.
Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en skål och häll
blandningen i en smord brödform.
Strö över solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.082 sekunder med 23 databasfrågor.