Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.15 - 07:49:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 143 144 [145] 146 147 ... 191   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Idalinda och Styrmannen minskar barlasten  (läst 940573 gånger)
0 Medlemmar och 11 gäster tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2160 skrivet: 2012.01.05 - 21:55:37 »



Funderar ...

skulle det fungera bättre med oljespray?
behöver man högre värme mindre tid...
tjockare chips

Det skulle nog funka bättra att fritera dem istället för att steka dem. :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2161 skrivet: 2012.01.06 - 06:00:18 »

skjölja räcker men sen ska man torka dom!

Jag har gjort pommes frites själv förr, nja, min sambo gjorde det. Och det är en väsentlig skillnad på om man har tagit bort ytterstärkelsen eller inte. utan blir dom lättare knapriga och goda. Med blir det som om stärkelset håller fast vätska, och blir dom mjuka och tja.. som du fick dom :)

Hos pommes frites ska man steka i två ggr också, först  förfritera, lägre värme och litet längre, det ska svalna och sen ska det friteras en gång till, på högre värme. Men jag tror det är för att få potatisen innuti pommesen genomstekt.

Lägga i vatten gör inte så mycket annars, det är stärkelset som kommer ut när man skär igenom cellerna som ska bort.

hemul har nog rätt i att fritering skulle göra det bättre men har du tillräckligt med fett i grytan blir det ju som fritering :)

Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2162 skrivet: 2012.01.06 - 17:58:54 »

Hmm, vi sköljde snabbt, men många var klumpade ihop så det var inte alla som var skjölda.
Däremot torkade vi dom en och en med handuk.

Vi har ingen fritös, men kan jag få en snabbkurs med att fritera i en kastrull, det var länge sen sist.

Vilken olja/ fett ska jag välja?
Hur varmt det ska vara?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2163 skrivet: 2012.01.06 - 18:00:57 »

Bara ett hekto :lol:  över 80kg, men det är inte vågdag idag så vi får se...
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2164 skrivet: 2012.01.06 - 22:26:19 »

Googla temperaturen. Det ska vara jävligt varmt. Dubbelfritering för pommes är trixet som Mynlen säger, men chips har jag aldrig gjort. Det är nog bara en fritering. De ska ju inte vara softa inuti.

Olja är så klart renad talg, ister, kokosfett eller ghee. Tror inte rapsolja tål så hög värme, men jag är inte säker. De andra vill man ju inte använda.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2165 skrivet: 2012.01.06 - 23:05:26 »

Den godast potatisen jag äter är knivskuren potatis med gul lök. Lägger på ett staniolpapper på bakplåten med smör över.
Det blir frasigt i kanterna.  :tongue:
Jag har köpt två chipspåsar i hela mitt liv..  :redface:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2166 skrivet: 2012.01.07 - 11:13:03 »

kokosolja är också bra till fritering...
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2167 skrivet: 2012.01.07 - 17:59:43 »

Sa ju det!  :club:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2168 skrivet: 2012.01.07 - 20:11:34 »

du måste ha lagt till det senare!  :flirting:
Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2169 skrivet: 2012.01.07 - 22:26:41 »

Om ni möjligtvis är nyfikna så väger jag ETT hekto under 80kg.
Men vägdag är på onsdag... :rolleyes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2170 skrivet: 2012.01.07 - 23:54:38 »

 :clapping:

Jag är lite förvirrad beträffande din vikt. Hur mycket skulle du helst väga? Alltså inte målvikt utan idealvikt. Fast det kan ju sammanfalla.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2171 skrivet: 2012.01.08 - 16:25:25 »

Det är inte konstigt att man blir förvirrad för jag pendlar ju  :sneaktongue:.
Jag är 174cm lång och målvikten och  bra-vikten skulle ligga där någonstans under 70kg.
Jag höll mig mellan 15-20år ungefär vid 68kg och tyckte hela tiden att jag väger någon kilo för mycket.
65kg vore kanske idéalet.

Men jag skulle vilja väga det där 68kg och hålla mig under 70 kg.

Som närmast har jag kommit till någon hekto över 70 och sedan har det kommit sommarsemesterperiod, jul eller något annat
som har förstört det hela.
Rätt länge höll jag vikten kring 74-75kg och det var inte dåligt heller.

Så första siktet är till 75kg då har jag lite mer kläder att välja mellan i garderoben  :lol:, och hälst för en gångs skull under 70kg och stanna där.

( dagens vikt var 79.5kg, det som jag vägde innan jul, så det är riktigt bra!)
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2172 skrivet: 2012.01.08 - 18:52:28 »

Experimentet med  rimmat nötkött har fallit väl!

Jag kokade 4 liter vatten och slängde i  ca. 2 dl salt, kanske lite mer ( till saltrulle 2 liter vatten + 2 dl salt)
Jag tänkte att dessa andra köttbitarna är inte så täta som rullen.

Så bara att saltet smälte i vattnet slängde jag med ca. 4 kg sammanlagt högrev, bogstek och någon annan kökbit... vilken det nu va  :confused3:.
Den fick stå på köksbänken och svalna och åkte sedan in i kylen, sammanlagt var köttbitarna i saltlaget ca. 6 timmar.
Därefter ställde jag kastrullen på spisen och kokade ca. 2-2,5 timmar tills man kunde stoppa en sticka lätt in i köttbiten.

Sedan var det bara att ta dom upp från laget och kyla ner.
Perfekt pålägg, hårda skivor att hyvla av. För den som vill skulle den fungera som en underlag till olika pålägg också.
Den håller ihop!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2173 skrivet: 2012.01.08 - 19:04:27 »

Mellansonen ÄLSKAR  :inlove: skinka.
Vi hittade en 2kg ekoskinka till honom innan jul för 149kr/ kg.
Nu är han överlycklig när jag köper skinka åt honom på rean.

Innan Nyår hittade vi en ca. 2kg skinka  för79kg/kg ( ekoskinka alltså)
och idag hittade jag likadana bitar för 69kr/kg Då köpte jag två bjässar!

Snacka om en lycklig 17-åring  :yay:
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2174 skrivet: 2012.01.09 - 19:35:43 »

Håller tummen för att vikten håller sig till imorgon.
Loggat

Sidor: 1 ... 143 144 [145] 146 147 ... 191   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544