tack för omtanken Mia!
Jag använder cocosmjölk i fisksoppan, men har alltid även haft grädde med.
Nu tror jag att jag få ta den del till mig på en separat kastrull och sedan hälla grädden till resten av familj.
Just nu vet jag sjutton vad jag ska tycka om min kropp.
Näsan rinner igen
utan att jag har käkat mjölk,
MEN igår gjorde jag en liten bulldeg i solhavre och glutenfritt mjöl efter konstens alla regler ( konstaterade att det är jobbigt med jäst deg, man måste ju vänta och vänta ...)
Det var tänkt till julhelgen när alla andra käkar också liknande saker,
så i går tog jag en liten bulle och en liten fralla och idag innehåller näsan bara klister ,
det gör ont även i bihålorna
Så näsan protesterar även mot mjöl .
Egentligen ska jag väl tacka min näsa för att den säger ifrån maten som gör att jag går upp i vikt, men surt är det också,
man blir ju väldigt icke-social i matsammanhang: inte ett gnutta mjölk eller mjöl fungerar !
Jag som precis har börjat säga till folk att de inte behöver tänka på min laktosintolerans eller glutenöverkänslighet,
" magen klarar ju fint feta mjölksaker och glutenreaktioner är inte så kraftiga"
magen fixar allt nuförtiden men inte trynet
Fingarna svullnar för socker och salt...
Så festen är över... tänk inte på mat Idalinda, ät dig bara mätt och börja fokusera på nalkande frö-sådd-perioden istället
Den uppdaterade ickemat-listan :
mjölk och mjöl = näsan rinner
cocosfett mer en en halv tsk = huvudvärk
socker ( godis) och salt ( metwurst , korvar) = fingrarna svullnar
choklad = halsen svullnar och det gör ont i munnen , periodvis än så länge