Resumé av maten under resan.
Vägen upp bara bra saker, nöttbröd och ost + en dubber lowcarbmål i MAx .
Väl där uppe bjöds det karelska piroger och olika korvar
men när samma stil fortsatt dagen därpå och vi blev även bjudna till fiket ,
då insåg jag att jag måste laga MAT ett par dagar för at det inte bli bara kolhydrater .
( Vi bodde ju hos min mans morbror, som verkar äta ute för det mesta för han bor ensam )
Han hade inget emot att jag fixade mat ett par dagar, så det blev en variant av
moussaka ( verkligen en variant) för vi tycker att såsen med tomat och grädde blir gott , men har broccoli underst.
och
unglax med lök och sås
Men runtomkring vimlade det karelska piroger , goda korvar och kex
Det fungerade ändå rätt bra tills vi besökte finska sidan och en matbutik .
Då började frossan, bullar och godis och vispgröt ( mannagryn och bärsaft) och finska smörgåsgurkor.
Det blev tom, så att vi åkte en gång till och handlade ännu mer dagen efter då suget hade satt en mindre växel
min "normalvikt" har landat någonstans vid 75 kg , målet är att komma under 70 och göra det till en normalvikt.
Grejen är att under hela hösten har vikten varit hälst 76-77 och efter denna resan var det 2 kg upp ,
det var ifs. väntat men jättetrist.
men jag ¨ångrar inte, bullen var värd det !
Direkt när vi kom hem i fredags kväll visste vi att det är noll-tolerans som gäller nu.
protein, fett och lite gröna saker.
OCh se : minus 3,5 kg tills idag , onsdag.
76.3 visade vågen i morse.
Om en månad har vi bröllopsdag, det vore roligt att fixa bort kanske 2 kg till tills dess.
Då blir det kanske lite något gott
och sedan hårdare tag igen fram till jul så att man kan gotta lite under julhelgen.
Så är det tänkt
i alla fall