Om jag verkar vara lite frånvarande så stämmer det väl
Jag har fullt upp med vinbären och just nu med vitkål.
Först gjorde jag misstaget att odla ett vitkålsort som mognar tidigt, inget fel på tidigare mognad ,om
man inte hade tänkt sig att förvara dom över vintern.
Men det var ju min tanke att förvara vitkål och kålrabbi långt till våren i vår förråd.
Förrådet är en jättebra förvaringsplats f.o.m. oktober-november, men absolut inte i augusti.
Vitkålen vill ju ha ungefär o-gradigt.
Dessutom vill sniglarna äta upp allt i år.
När kålhuvudena började spricka ( pga. mognad helt enkelt) var jag tvungen att skörda dom.
Vi pratar nu om ca. 30 st fullstora bjässar
resultat 1) de två varmkomposterna är proppfulla av vitlöksblad, så det är bara att hoppas att det finns lite plats där om någon dag.
2) vi har ätit vitkål-köttfärs-gryta två gånger redan denna veckan , eller tre
3) HELA kylskåpet är full av vitkålshuvud och
4) några ligger fortfarande på köksbänken
Det smartaste vore att göra vitkålsrätter i frysen nu, men man måste ju hinna annat också och mina två frysar ( 500 l + 250 l) börjar vara proppfulla
nu,
det är liksom fullt i kylen , frysen och även i komposten
Vi behöver handla en ny kyl och frys till köket och har tänkt att använda dessa gamla som reserv i förrådet, DÅ har jag tillräckligt med utrymme,
men styrmannen är helt inne i ett bilköp och får inte störas under några omständigheter
men nu ropar jag efter goda vitkålsrätter, båda varmrätter och sallader !
Pizzasallad blir inte riktigt god av en så färsk vitkål är min erfarenhet...