Alla bär rensar man bara och stoppar i någon fryspåse eller låda och in i frysen med dom.
Jordgubbar kan man dela om man vill , då tar de liten mindre plats.
Grönsaker kokar man ett par minuter lite olika beroende på storleken innan frysningen.
Jag har tillgång till vänninans trädgård, hon hinner plocka bara krysbär själv, så jag har varje år 10 extra små svarta vinbärsbuskar och några små röda vinbär.
Några kvm rabarber och i år även några hallobuskar, när hon inte hinner med dom själv.
Jag var där nu på kvällen och kunde plocka kanske två liter hallon och lite vinbär.
Där finns även ett par efterlängtade päronträd...
det enda problemet är att dom träden är verkligen STORA och gamla, så man måste nog skaka träden för att få päronen ner.
Även om någon skulle lyckas att klättra upp dit ( 7-8 meter )sitter päronen vid utkanten av trädkronan ...
Köket går framåt, allt ska vara skruvad och spacklad idag, så jag vågar hoppas på lite paneler i morgon