Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.15 - 02:58:22 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 ... 142 143 [144] 145 146 ... 191   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Idalinda och Styrmannen minskar barlasten  (läst 940431 gånger)
0 Medlemmar och 20 gäster tittar på detta ämne.
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2145 skrivet: 2012.01.01 - 10:20:00 »

så brukar jag göra, nja, ungefär då, men ÄNDÅ blir det aldrig som jag vill ha det. Får väl testa med krossade tomater, kanske deras syra hjälper till en del!

(och litet mindre underjordiska men å andra sidan, jag behöver ju inte äta dom dom kan ge smaaaaaaak åt köttet hahah)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2146 skrivet: 2012.01.01 - 14:52:38 »

Men kokar du det tillräckligt länge då? I en gryta ovanpå spisen? Nej, tomaterna är för smaken. Det blir mört av lång och varsam tillagning.

Kan du få tag på mostvarande oxlägg är det toppenkött. Magert, men massor med bindväv så det blir så där mumsigt klistrigt. Såsen blir toppen! Det är det man ska ha till buef bourgignon egentligen, inte nån gammal högrev. :drool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2147 skrivet: 2012.01.01 - 19:47:58 »

Jag var också arg på allt kött som inte smakade något.
Herrskapet här älskar grytor och det finns det gått om här, men jag gillar gryta inte jämnan.

Två absolut favoritkötträtter är
kebab och rulle.

Kebab gör jag av  ytterlår, biten kokas 1,5 timme i köttbuljong ( täck med vatten+buljong så att köttet täcks).
Efter det är det bara hyvla kötet till små bitar ( hos oss ca. 3x2 cm och så tunna som man nu kan)
Allt i ugnen på 225grader, ringla olja, salt och chili ( eller önskad kryddning) över.
Det tar bara någon minut, kanske 10 men det är bra att vända dom lite om därimellan.
CF/ gräddfilsås till , mums!

Rulle, heter en seg bakdel. Men den har blivit vår favoritdel, och jag tror att den är billig för folk inte vill ha biten för den är seg.
Har ni snacket om rullen här någonstans....?

Jap, här : http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2771.0.html

1dl salt kokas in i 2 liter vatten.
stoppa in ca. 1 kg rulle
låt det svalna först och stoppa seda in i kylen för 1-2 dygn
Därefter ställer man bara kastrullen på spisen och kokar 3- 3,5 timmar.
Lyfter ut köttet och förvarar i kylen  upp till en vecka.
Det blir fint kallskuret.

Jag funderar att beställa många rullar till nästa sons student ( år 2013  :flirting:) och fixa en enklare firande för min del!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2148 skrivet: 2012.01.01 - 20:04:43 »

Nu pratar ni om den där rullen igen. Jag har ALDRIG sett det i butikerna. Jag vill väl också ha!  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2149 skrivet: 2012.01.01 - 20:07:04 »

jo, nog kokar jag tillräckligt länge.. tror jag. Rulle ska jag kolla upp vilken styckningdel det är likaså.. ööh den Hemulen nämde. Och sen testa!

jag brukade bryna bitar, lägga över i en gryta, hälla på vatten, litet ättika, salt peppar lök, och sen låta det stå och puttra "halva dagen". Öh, slänger i en buljongtärning också. Linnea är inte så pigg på det, men "kebabkött" skulle nog gå.

Tack alla!
Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2150 skrivet: 2012.01.02 - 20:26:22 »

3. motionscykelturen efter julen!!
jag parkerar cykeln framför någon datorn och startar en finsk eller svensk program och köööör!
Ingen huvudvärk i dag!  :yay: bara en konstig rygg, men det går att leva med.

Vikten var inte ner, men det hade varit konstigt annars,
jag fick för mig kl.23.30  igår kväll att jag vill ha en påse chips och en annan påse " ahlgrens bilar med sur smak över"
sonen tyckte det var en underbar idé och körde till en nattöppen mack 1 km bort.

Tur att jag kommer på den macken bara typ 2 gånger per år mitt i natten  :lol:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2151 skrivet: 2012.01.02 - 20:39:07 »

Men! När du klarat julen så bra!  :spank_u:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2152 skrivet: 2012.01.02 - 20:55:43 »

Men! När du klarat julen så bra!  :spank_u:
men ingen panik ändå.

idag har jag käkat smoothies, äggröra med rödbeta och gurksallad, lite raw-kaka som efterrätt.
och tränat 40 minuter.
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2153 skrivet: 2012.01.02 - 21:38:23 »

Jag fick en rulle med när jag köpte kött från Thomasbo men jag gjorde texas chili på den. Appropå det så köpte jag fläskkarre idag som ska bli pulled pork.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2154 skrivet: 2012.01.04 - 13:48:50 »

Jag skulle visst rapportera om vikten på onsdagar, det är väl en onsdag på gång  :loony:?

Vikten är oförändrat  80.5 kg och det är riktigt bra med tanke på att det var nyårsfirandet här emellan.

Jag har sovit jättekonstigt under två nätter.
Gått och lagt mig innan tolv, men inte somnat till 2,3,eller 4 först eftert 4 närmare 5 har jag somnat.
Morgon har det blivit ca. kl 9.00 jag har alltså sovit ca. 4 timmar/ natt, och ändå fungerar jag som en människa.
Lite trött var jag igår eftermiddag, och tänkte att nu blir det en bra natt då jag sover som en stock,
men nej.
Jag somnade förtst vi 4.30. ( var uppe efter 2.00 hängde upp tvätt och läste några tidningar ett par timmar...)
Märkligt, men jag vill ju sova under normala tider!!

I dag testar jag högrev, bokstek och fransyska som " saltrulle" jag tror att dessa är inte så " hård  " kött som rullen, och därmed får de ligga i saltlaget bara 6 timmar och sedan kokar jag dom kortade tid också kanske 2 timmar.
Få se hur det blir.
( Lag 4 liter vatten 1,5 dl salt till ca. 3 kg kött)
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2155 skrivet: 2012.01.04 - 15:06:11 »

jag har börjat använda g-mail " office!"
Riktigt smidigt när man har kollat det.
Man hittar dom när man går in sin g-mailkonto och klickar på översta raden " documents"
Därefter klickar man bara den röda rutan " create" och väljer mellan word, exel, powerpoint mm. ( de heter inte så men man känner igen dom när man klickar på de olika alternativen )
Det viktiga är bara att  ge ett namn åt filen , " rename" sin fil på en gång, så att den får ett namn under fliken " file".

Allteftersom man skapar filer syns dom i en lista som e-posten.
Man behöver inte spara heller , allt man skriver sparas direkt.

Det finns även funktioner där man kan dela filen med någon annan, så allt den andre skriver sparas också "online" , man kan även göra så att den andre kan bara läsa men inte skriva på dokumentet.

Av de allra viktigaste dokumenten tar jag en säkerhetskopia på datorn / usb.
Då ska man också gå till " file" och där " downloads" och välja där exel och sedan följa bara placeringen på datorn/ usb:n som vanligt.

Jag har inte tidigare haft office på den här bärbara utan fått springa till barnens datorn när jag vill skriva / använda exel mm.
Det är är smidigt!
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2156 skrivet: 2012.01.04 - 20:19:17 »

Jag såg det men har office på macen. Bra att du är nöjd och grattis tilsl vikthållningen  :smile:
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2157 skrivet: 2012.01.05 - 14:24:23 »

Det blev en cykeltur även igår, 45minuter.
Ingen migrän igår eller idag. Och jag har sovit i natt!


Vi testade göra egna chips idag.
Ungefär så här:
skala potatis och hyvla till tunna skivor ( vi tog den tunnaste vi hade i maskinen, men den lite tjockare kanse vore bättre)
sedan torkar man varje chips
Därefter testade vi olika varianter ( 4 plåt)
 värme 150 grader, värme 200g värme 225 grader,
droppa olja på chipsen, dränka chips på oljan, salta
in i ugnen 5-8 minuter ( vakta dom sista minuterna, det bränns snabbt, som våran första plåt, trotts vaktandet.)
 Därefter testade vi att låta dom torka på plåten = blev mjuka
torka på ett galler = bättre
vissa fick eftertorka på ett hushållspapper andra på vanlig plåtpapper

de som fick bruna kanter blev knaprikaste, men nästa alla var lite mjuka på mitten.

Funderar ...

skulle det fungera bättre med oljespray?
behöver man högre värme mindre tid...
tjockare chips

Lite nöjda var vi, men inte helt. Jag fattar varför man köper chips färdiga på butiken  :crazy:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #2158 skrivet: 2012.01.05 - 21:06:28 »

har du skjöljt bort stärkelsen från chipsen? mycket viktigt vill man ha dom knapriga!

Loggat



Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2159 skrivet: 2012.01.05 - 21:36:18 »

Räcker det att skölja dem i en sil eller ska de stå i vatten någon längre tid?
Jag blir lite nyfiken!  :nod-yes:
Loggat
Sidor: 1 ... 142 143 [144] 145 146 ... 191   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544