Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.08.17 - 04:45:40 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: brownie med rödbetor  (läst 5528 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2012.06.04 - 19:59:22 »

Här kommer receptet från boken "LCHF för vegetarianier"

5 stora rödbetor
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk mörk rom eller 5 droppar romessens ( jag hade inget)
1,5 msk kokosfett med smak ( jag använde inte)
100g choklad ( boken tipsade om 200g och jag nappade!)
1,5dl nötmjöl ( jag använde mandelmjöl)
1/2 dl hackade hasselnötter ( jag hade valnötter)
1,5 tsk bakpulver
3 ägg
1msk kakao ( Jag använde inte)
Smör och kokosflingor till formen ( jag hade avtagsbara kanter och bakplåtspapper istället)

koka rödbetorna helt mjuka i osaltat vatten ca. 1,5 timmar ( för mig tog det flera timmar, mina betor var jättestora och fjolårsbetor....)  gnid av skal, rot och blast.
Dela och finriv betan. Sila rivet. Tillsätt vaniljpulver och ev. rom.
Smält choklad i vattenbad, häll i och rör om.
Blanda nötmjöl, nöthack och bakpulver.  Vispa äggen i  separat skål och blanda i .
Blanda ihop och bred ut i formen.
Sikta över kakaon,
grädda 225 grader ca. 25 minuter, kolla med en sticka.

Jag tror att jag tar kakan ut nästa gång lite tidigare i förhoppningen att den blir lite
kladdigare, även om den här kakan var helt ok ändå.

Vi njöt av den med banan och vispgrädde och dagen efter banan och vaniljglass
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #1 skrivet: 2012.06.04 - 21:37:30 »

Snart "dånar" jag  :blink: i alla smarriga recept.. 
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2 skrivet: 2012.06.05 - 08:45:36 »

Tack, det måste testas
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2012.06.06 - 19:33:08 »

Funderar just om 100g smör skulle göra den mer lik kladdkaka?

Vi har firat nationaldagen med brownien, banan och egen glass  :drool:
Loggat
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2012.06.06 - 22:39:38 »

  :plant_smack: :coffee:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1255



« Svara #5 skrivet: 2012.06.06 - 22:52:05 »

Det där lät spännande! Lite suspekt med rödbetor bara, men jag får väl prova ändå. Ska bara se om jag hittar rödbetor här i krokarna, annat än konserverade.  :tongue:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2012.06.06 - 23:55:20 »

Rödbetor lät riktigt mysko för mig med, men sedan såg jag att det finns även vanliga brownies-recept med rödbeta.
 :nod-yes:

Ingen i familjen gissade rödbeta när de smakade på tårtan och den har fått riktigt välgodkänt av alla tonåringar!
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2012.06.06 - 23:57:43 »

Jag gräddar den i en sådan tårtform med löstagbara kanter.
Den blir rätt stor, så om ni är en-tvåmanna hushåll kan man man med fördel göra en halv deg, eller frysa in minst hälften snarast.
Vi är 5 och tar gärna stora bitar.
Enligt mig räcker det till minst 10 portioner.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30624



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2012.06.07 - 10:27:41 »

Det här ska nog jag också testa. Blir de lite kladdiga så där?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 35
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2012.06.07 - 11:38:57 »

tror kladdigheten av kladdkaka mest kommer från sockret tyvärr. Men jag har en smet i ugnen nu. Få se hur den blir. Tycker f.ö. att det är väldigt mycket "smaker" tillsammas, tre sorter nötter minst. Jag hade i mandelmjöl och hackad mandel för jag hade inga andra nötter. Men kokosolja med kokossmak hade jag!


Det där med sila rödbetan fattar jag inte helt. Mycket kommer det inte ur, hur "torrt" ska det egentligen vara då?.
*dricker rödbetsjuicen nu :)*
Loggat



Mynlen

********

Smörklickar: 35
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2012.06.07 - 12:30:55 »

det är gott men jag är litet besviken ändå :) Vet inte hur stora eller små era rödbetor är men tycker mest det är fuktigt, rödbetigt typ. Hade ingen kakao ovanpå heller, det kanske skulle ha hjälpt också. Största skillanden med bakverk som vi känner det är nog sammanhangen och torrheten och "kladdigheten" inte riktigt kan uppnås utan mjöl o socker.

kanske det också beror på vad för sorts choklad man använder... 200 gram 72% borde smaka en hel del choklad. Kanske den blir bättre när den är litet kallare. Vi får se!

Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2012.06.07 - 21:07:14 »

Det här ska nog jag också testa. Blir de lite kladdiga så där?

Nej, den blir inte kladdigt utan kakigt, det var det som jag funderade just om smöret skulle göra den med kladdig.

Mynlen, jag har rivit rödbetor och sedan pressat allt emot en sil för att få bort vätskan, inget mer.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.082 sekunder med 23 databasfrågor.