Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2018.09.25 - 00:31:42 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Laxburgare med räkröra  (läst 5013 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2012.03.07 - 22:51:18 »

Ni skulle behöva se bilden på Anna Hallins kokbok om husmanskost.
salladsbädd med citronskiva, en fin burgare toppat av räkröran och en dillkvist.

Sedan till receptet som jag är lyrisk om ( enkelt och gott!)

600g lax, skinnfri
1/2 gul lök
1ägg
1 tsk salt
1krm svartpeppar
2 msk smör att steka i

Jag körde löken och laxbitar i matberedaren till mos, hällde över till en bunke , blandade i ägg och kryddning.

Sedan använde jag pofiber till panering ( hos svärmor fungerade smulat havregryn också!)
Forma till biffar, panera i pofiber / eller annat och stek 3 min på varje sida.

Severa med :

Räkröra

400g räkor med skal / jag körde skalade i valfri mängd
1 dl  cf
lite majonäs
1/2 dl hackad dill
2 krm salt


( jag fixade inte cf så jag gjorde en röra av vita bönor istället)

en burk vita bönor ( kanske 400g)
några kvistar av basilika
1 vitlöksklyfta ( ta inte mer även om du vanligvis skulle dubbla mänden av vitlök i rätter, här räcker verkligen EN)
salt och peppar

Kör allt i mixern med lite olja till önskad konsistens.
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30639



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2012.03.07 - 23:14:13 »

Låter gott. Borde ju funka med den jäkla pinklaxen som jag börjar tröttna på att äta med ägg.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2 skrivet: 2012.03.08 - 09:04:56 »

Såg den i boken, måste bara hitta någon vettid lax.Man skulle kanske bjuda in sig på en fiskevecka hos Fjällmor  :lol:
Loggat

Mynlen

********

Smörklickar: 35
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2012.03.08 - 13:09:28 »

Åh vad gott det låter, det ska testas!  Gärna fler recept som är väldigt goda :)
Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2012.03.08 - 22:26:20 »

Jag kan tänka mig att det fungerar med vilket fisk som hälst.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #5 skrivet: 2012.03.09 - 02:32:19 »

Idalinda: Måste verkligen fråga varför du avstod räkorna pga lite CF?  :confused3:  Räkor är ju gott!

Räkröra med enbart majonnäs funkar också bra! Fast då måste man ha lite mer räkor.  :bg: Räkor (hacka en liten del av dem), majonnäs, en skvätt citron (bara så att majjon blir lite mer "flytande"), finhackad röd lök eller purjo (för att få bort den feta smaken av majonnäsen), finhackad dill, salt och lite peppar. Det brukar bli helt ok!
För övrigt lät din biff riktigt, riktigt god, så den ska jag definitivt göra någon dag!  :nod-yes:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2012.03.09 - 11:04:35 »

mums...
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2012.03.09 - 12:12:08 »

Corny, jag avstår från CF pga. mjölken, jag klarar ju inte det. :(

Jag kommer att frossa i cf och kesella under sommaren , garanterat.

Jag hade en hög räkor vid sidan och dippade det i bönröran.

Jag har läst förr om dina fjällfiskebiffar så jag förstår att du förstår....!
Har du fryst dessa biffar? Går det att först tina upp fisken, göra biffar och sedan frysa in igen?

Jag funderar att det vore också gott att göra små fiske-nuggets och käka dom med någon go dipp
istället för gift-chips ( vilken kemisk ämne det nu var i potatisar nu... ) eller annat onyttigt.
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #8 skrivet: 2012.03.09 - 19:49:03 »

Jag vet att du inte klarar mjölkprodukter. Vad jag ville ha fram var att det ju finns andra goda räkröror. Men dippa räkor är inte heller helt fel!  :drool:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2012.03.10 - 20:25:41 »

Jag gillar inte heller majonäs bara som den är, man kan blanda en msk till 2 dl cf eller annat, men
jag fixar inte bara ren majo till räkorna.
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 35
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2012.05.09 - 18:25:07 »

jag hade hälften lax, helften kabeljo och det blev ok om än litet torrt. Ingen räkröra heller (hade inga räkor) men min egen laxsås gjort på cf, majonnäs, hackad persilja o gräslök. Nästa gång blir det nog dill i, blir säkert bättre.

men det torra, funderar på hur jag kan undvika det. (tjejjerna klagade :))
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30639



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2012.05.09 - 19:50:12 »

Har upptäckt att man kan blanda ovispad grädde i majonnäs. Det tjocknar alltihopa när man rör om. Trodde jag aldrig. Blir väl lite lösare, ungefär som en sån där tjock dressing man köper. Detta gäller alltså köpemajonnäs, vet inte om det funkar med hemgjord.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2012.05.10 - 11:49:48 »

jag hade hälften lax, helften kabeljo och det blev ok om än litet torrt. Ingen räkröra heller (hade inga räkor) men min egen laxsås gjort på cf, majonnäs, hackad persilja o gräslök. Nästa gång blir det nog dill i, blir säkert bättre.

men det torra, funderar på hur jag kan undvika det. (tjejjerna klagade :))


Mer ägg kanske...
Här klagade ingen om att de var torra, men de öser på med cf-sås så de märker nog inte om fisken är torr eller saftig  :laugh:
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 35
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2012.05.10 - 14:50:49 »

Nä, dina är killar. Inte för att det alltid spelar roll, men mina töser är kritiska som fan..... Den ena äter bara vissa saker och den andra smakar men har alltid kommentar :)

Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2012.05.10 - 22:30:27 »

 :flirting:
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.097 sekunder med 23 databasfrågor.