Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.09.20 - 01:59:35 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Linikas Presentation  (läst 8973 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #30 skrivet: 2012.02.18 - 12:19:07 »

Jag vill åka med! Hur länge bodde du där, Tina?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #31 skrivet: 2012.02.18 - 12:26:32 »

Glömde skriva att jag får betala 85 kronor kilot för en kvarts kalv. Det är svårt att göra en jämförelse då det inkluderar alla delar från oxfilé (ca 500 g) till lägg som jag faktiskt inte ens vet vad det kostar i affären. Det är också en del av vårt projekt. Att lära oss laga till även långkokskött.

Lägg kostade runt 70 på City Gross häromdagen och det är nog fortfarande billigt fast de tyvärr verkar ha höjt priset. Det och bringa är nog mitt favoritkött. Älskar det där klistriga som blir när man långkokar läggen. Urgott även om det är magert kött. Men desto mer grädde får man ju ha i såsen. :tasty:

Lägg är det man helst ska ha till riktig boeuf bourguignon, ingen tråkig högrev inte! Det är absolut inte svårt att tillaga. Blir gott hur man än gör. Bringa likaså. Å, dig kan jag ju tipsa om min "sjömansbiff" på bringa! Smaskens balaskens är det. Man behöver ju inte göra skivor, det var mest för att forkorta koktiden.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2305.0.html

Jag gör ofta såna där grytor på framdelskött, där allt inklusive potatis får koka med. Det enda man behöver tänka på är att sätta till rotfrukter och annat när det är lagom mycket koktid kvar så allt inte mosar sönder.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2012.02.28 - 05:28:03 »

lägg som jag faktiskt inte ens vet vad det kostar i affären. Det är också en del av vårt projekt. Att lära oss laga till även långkokskött.

LÄGG! Det och bringa är bästa bitarna. Läggen är mager, men det är fullt av bindväv som gör blir sådär härligt klistrigt, gör buljongen geléig och gör köttet mört så det smälter i munnen. Riktig boeuf bourguignon ska göras på lägg.  :nod-yes: :inlove:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #33 skrivet: 2012.02.28 - 12:19:18 »

Jag lagade kalvlägg till kalops häromdagen-märgben och allt.
Det var godare än bästa filé.
Förutom salt och peppar hade jag tre st kryddpeppar och ett halvt lagerblad. Vill helst inte kryddsmak ska ta över smaken. Men rättså mycket rödbetor till.  :tongue:
Loggat
Sidor: 1 2 [3]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.104 sekunder med 23 databasfrågor.