Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.10.22 - 04:57:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: soya lecithin  (läst 16176 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2011.12.13 - 08:31:57 »

gröna bönor (typ haricots verts) är ju jättebra? tycker dom inte kan klassas som bönor egentligen :)

Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2011.12.13 - 09:00:47 »

Ska man vara strikt så hör ju både gröna bönor och ärtor dit. Men jag har läst att de innehåller mindre av antinutrienterna iom att de inte är helt fullmogna när de skördas. De sorter som ska torkas får växa längre visst. Men å andra sidan blötlägger man dem ju inte som man gör med torkade bönor, så kanske det är hugget som stucket i slutändan.  :sneaktongue:

De brukar bråka om detta på paleosidor. Det är nog många som ser gröna ärtor och bönor som grönsaker och inte tänker på vad de fakstiskt är. Men det är ju så gott!  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2011.12.13 - 10:11:30 »

jaha. Jag äter gröna bönor regelbundet. billigt och Linnea äter dom också... fortsätter väl med det, tyker man kan överdriva för mycket också. ärter gillar jag bara frysta eller färska, men jag tycker dom är för dyra här....

Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2011.12.13 - 10:47:06 »

Konstigt att priserna på sånt skiljer så mycket. Frysta ärtor köper jag. Willys har haft jättebra ekologiska, men nu har det varit slut länge. Hoppas att de inte dragit in dem. Jag försöker äta frukt och grönt som jag har råd att köpa ekologiskt nämligen. När det gäller kött har jag inte en sportslig.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #19 skrivet: 2011.12.13 - 11:34:25 »

Ursäkta att jag tjatar men är bara soyasåsen då OK?
inget annat ?
Inte det lovordade soya lecithin heller  :flirting:?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #20 skrivet: 2011.12.13 - 11:51:47 »

Tror det är så. Sojasås (om den är riktigt gjord) och andra fermenterade produkter.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #21 skrivet: 2011.12.13 - 13:14:49 »

Men den mesta sojan är ju genmanipulerad. Eftersom soja kräver massor med bekämpningsmedel har man fått den att utveckla sin egen Round-up, nä det vill inte jag äta. Jag köper ekologisk soja om jag hittar annars får det vara.

Hittat på nätet, googla om ni törs
"Den största mängden bensin når oss sannolikt med sojaprodukter som sojaolja, sojaprotein, sojalecitin etc. Sojalecitin är ett kapitel för sig. Hela sojaindustrin är uppbyggd runt bensin. I princip mal man sojabönorna och blandar mjölet med varmt vatten och bensin, för att dra ut vad man vill ha eller förändra egenskaper. Sedan försöker man driva av bensinen genom upphettning. Men just sojalecitin är värmekänsligt och tål ingen värmebehandling, varför just denna sojaprodukt kan väntas innehålla högre bensinrester än andra sojaprodukter."
Loggat

Ekub
Superhero
******

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 1471


« Svara #22 skrivet: 2011.12.13 - 18:49:57 »

Det var det med bensinen jag menade med oljan i mitt förra (?) inlägg. Nasty as shit är det  :puke1:
Loggat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv - Kierkegaard
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #23 skrivet: 2011.12.13 - 21:41:36 »

Jo, sojaodlingar har jag läst om  :mad_viking:!

Så nu är jag så uppdaterat som möjligt, ekologiskt soja är ok, om man hittar det. :eeek:
Men då ska det vara rätt fermenterat ( hur vet man det?)

Har någon hittat ekologiskt sojasås av rätt kvalité i de vanliga butiker?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #24 skrivet: 2011.12.13 - 21:47:13 »

Vad har ni sojan till?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2011.12.13 - 21:54:54 »

mest när jag gör "sate". soyasåsmarinerade kycklingbitar som egentligen måste grillas men det går fint i stekpannan också, med sataysås. Jordnötssås alltså.. :)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2011.12.13 - 21:56:08 »

Jo, jag vet att det är gott till asiatiskt käk, men annars? Varför vill idalinda ha det? Gör hon värsta thaiwoken på sina gröna saker eller?  :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #27 skrivet: 2011.12.14 - 00:19:05 »

Jag använder guldsoya när jag vill ha färg på sås, men det är inte så ofta. Den innehåller 1 % soya och det bryr jag inte så mycket om.
Vad är det för soya ni pratar om?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #28 skrivet: 2011.12.14 - 00:22:10 »

Jag stöter ofta på spännande recept där det sedan stå soyasås och då har det tagit stopp.
Förrut använde jag kickoman soya rätt ofta just i grönsaks-kyckling-couscuos-woken.
Asiatiska såser saknar jag ....

Men nu måste jag först hitta den där ekologiska flaskan!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2011.12.14 - 07:23:05 »

Vad är det för fel på Kikoman då? Är den inte jäst. Jag har sån vanlig från ICA, nån kinesisk. Jag använder det så sällan så jag bryr mig inte om om den är optimal eller inte. Jäst är den ivf. Men å andra sidan är den ju från Kina där allt kan vara hemskt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.045 sekunder med 24 databasfrågor.