Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.09.17 - 03:09:28 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Skarpsås - gott till kall fisk  (läst 3612 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« skrivet: 2011.12.12 - 08:23:32 »

En gammal svensk klassiker som Mynlen ville veta hur man gör, så här kommer den. Det är så gott så man kan äta det med sked. Toppen till inkokt lax. :tasty:

Har är originalet från Stora kokboken. Anpassningar får man själv göra. Det här ser ut som ett väldigt snålt recept. Det ska vara 4 portioner, men det tror jag inte på. Det är mycket gott!  :w00t:

  • 1 hårdkokt äggula
  • 1 rå äggula
  • 1/2 tsk (fransk) senap
  • (1/4 tsk Worchestershiresauce)
  • 2 dl olja
  • 1 - 1 1/4 msk vinäger
  • 1/4 tsk salt
  • 1 1/2 tsk strösocker
  • 1 knivsudd vitpeppar eller lite kajennpeppar
  • 1 1/2 dl tjock grädde
  • 1 msk finklippt dill

Mosa den kalla kokta äggulan och rör ut den i den råa gulan. Passera genom sil om det inte blir slätt. Rör ner kryddorna. Tillsätt oljan droppvis som när man gör majonnäs. Blanda till sist ner den vispade grädden.


Det finns även en variant utan olja. Mamma hade olja men inte Worchestershiresås och jag tror kanske lite mer socker och kryddor. Man får smaka av efter tycke och smak.

  • 1 hårdkokt äggula
  • 1 rå äggula
  • 1/2 tsk (fransk) senap
  • 1/4 tsk salt
  • 1 knivsudd vitpeppar
  • 1 - 2 tsk strösocker
  • 1 - 1 1/2 msk vinäger
  • 1 1/2 - 2 dl tjock grädde
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.12.12 - 08:38:48 »

bordet det inte fungera med rapsolja da?
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2011.12.12 - 08:51:42 »

Det borde gå finemang med sådan där billig smaklös!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.12.12 - 10:22:49 »

rapsolja ar dyr har i NL. Om den ar smaklos vill saga. Men jag anvander den om jag maste ha olja i nagat.. till egen majonas t.ex. men jag lyckas inte fa den valsmakande :)
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30825



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2011.12.12 - 11:50:07 »

Säg till bekantingarna som ska komma med pofiber att ta med det också då.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2011.12.12 - 14:50:15 »

det hade farmor o farfar redan gjort i mars :)
Men bara en flaska...
Loggat



Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.084 sekunder med 23 databasfrågor.