Affe
|
|
« skrivet: 2011.12.02 - 17:23:33 » |
|
Hallå... är lite nyfiken på hur ni tillbringar era Fredagar, mat, pyssel eller sängen.... Själv har jag precis kommit hem från jobbet efter att varit förbi lidel och bunkrat ekosmör och ekomjölk (1,5% dock, jag dricker inte mjölk men dottern gör och hon är skrämd från fettet ....om man inte kan gömma allt fett i en negerboll vill säga, då finns det inga gränser Tänkte steka lite ryggbiff,sallad med rapsolja Mozzarella, charlottenlök och lite gurka samt resterna av den goa bean från igår mmm...och ett stort glas rött ( som jag redan tullat på ) Blir väl till att titta på Idol kl 20... frugan jobbar natt så jag lär säker somna i fåtöljen som vanligt Ni kom igen berätta
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #1 skrivet: 2011.12.02 - 17:42:59 » |
|
det är olika. ikväll ska jag göra "pizza" på köttfärsbotten, få se hur det blir. Sen kommer jag nog att stupa runt kl 21 eftersom jag var uppe kl 5. TV tittar jag inte så mycket, sambon hänger där mest. Dottern på 11 ska nog också se tv, vi har två :) och hennes pizza sitter i ugnen nu, vanlig förstås.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #2 skrivet: 2011.12.02 - 17:53:15 » |
|
det är olika. ikväll ska jag göra "pizza" på köttfärsbotten, få se hur det blir. Sen kommer jag nog att stupa runt kl 21 eftersom jag var uppe kl 5. TV tittar jag inte så mycket, sambon hänger där mest. Dottern på 11 ska nog också se tv, vi har två :) och hennes pizza sitter i ugnen nu, vanlig förstås.
Låter gott med pizza....kanske en idè för söndagen .. i morgon blir det köttfärsfyllda paprikor med mozzarella i ugnen...... inte så tokigt det heller
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #3 skrivet: 2011.12.02 - 18:03:50 » |
|
Helst vill jag ha färska skaldjur en lördagskväll med majonäs och ek. vin TV.n har jag som sömnmedel efter kl. 24.00. men så är jag nuförtiden kvällsmänniska. Men På spåret och Skavlan gillar jag. Jag har så konstiga tider på mitt jobb, så i kväll måste jag öva piano också.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #4 skrivet: 2011.12.02 - 18:12:24 » |
|
tips: köttfärsen krymper ihop jättemycket i ugnen :) håller på att förgrädda "botten". uppdateringar senare
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #5 skrivet: 2011.12.02 - 18:29:14 » |
|
Jag ska äta kycklinglever.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #6 skrivet: 2011.12.02 - 18:35:31 » |
|
Helst vill jag ha färska skaldjur en lördagskväll med majonäs och ek. vin TV.n har jag som sömnmedel efter kl. 24.00. men så är jag nuförtiden kvällsmänniska. Men På spåret och Skavlan gillar jag. Jag har så konstiga tider på mitt jobb, så i kväll måste jag öva piano också. Hade inte frugan jobbat så hade jag gått till min fiskhandlare här på ön... han har alltid färska Strömstad räkor... dom är så härliga så här års...mycket rom både i huvud och kropp...eller ett par nykokta krabbor av handlaren vid Ica Maxi..han kokar dom själv i kräft lag... mycket smör och rom i dom med nu... jäklar varför påminde du mig Saknar ibland när vi bodde på västkusten
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #7 skrivet: 2011.12.02 - 18:36:14 » |
|
tips: köttfärsen krymper ihop jättemycket i ugnen :) håller på att förgrädda "botten". uppdateringar senare
Håller koll på uppdateringen
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #8 skrivet: 2011.12.02 - 18:37:33 » |
|
Jag ska äta kycklinglever.
Låter gott.....älskar att göra leverpastej till jul på kycklinglever...den bara smälter i munnen vad skall du ha till den då????
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Mynlen
|
|
« Svara #9 skrivet: 2011.12.02 - 18:40:26 » |
|
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTT TTTTT!!! bredde ut ett paket nötfärs på bakplåtspapper men alltså inte tillräckligt tunt. Nästa gång ska jag lägga papper över och kavla tror jag. Det förgräddade jag men jag tror inte det behövs om den är tunnare. På det salt o peppar o litet lökpulver. Sen blandade jag ca 2 msk tomatpure med vitlök, salt, peppar, lökpulver litet soya och en liten skvätt chilisås. bredde över. På det skivad tomat, några oliver, litet strimlad skinka och OST. JÄKLAR, riktig fredagssmak det blev. Förr blev det ofta pizza på fredagar..
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #10 skrivet: 2011.12.02 - 18:43:02 » |
|
Jag ska äta kycklinglever.
Bara? Här blir det entrecôte med bea och rötjut till det. Min son är som din dotter 1,5 % ska det va. Sen blir det tv-soffan men ikväll har jag problem, jag har följt Idol, gillar På spåret och så visar dom ett program med Stefan Sundström, allt på samma tid Vad ska jag välja?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #11 skrivet: 2011.12.02 - 18:43:54 » |
|
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTT TTTTT!!! bredde ut ett paket nötfärs på bakplåtspapper men alltså inte tillräckligt tunt. Nästa gång ska jag lägga papper över och kavla tror jag. Det förgräddade jag men jag tror inte det behövs om den är tunnare. På det salt o peppar o litet lökpulver. Sen blandade jag ca 2 msk tomatpure med vitlök, salt, peppar, lökpulver litet soya och en liten skvätt chilisås. bredde över. På det skivad tomat, några oliver, litet strimlad skinka och OST. JÄKLAR, riktig fredagssmak det blev. Förr blev det ofta pizza på fredagar.. Smarrigt!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #12 skrivet: 2011.12.02 - 18:51:05 » |
|
Jag ska äta kycklinglever.
Bara? Här blir det entrecôte med bea och rötjut till det. Min son är som din dotter 1,5 % ska det va. Sen blir det tv-soffan men ikväll har jag problem, jag har följt Idol, gillar På spåret och så visar dom ett program med Stefan Sundström, allt på samma tid Vad ska jag välja? Jag spelar in allt som jag inte hinner se...sedan glömmer jag bort vad jag skulle se entrecote med bea... thats the thing.. vryggbiffen var ok den med men en fet entrecote är alltid rätt
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
Sorla
|
|
« Svara #13 skrivet: 2011.12.02 - 18:59:38 » |
|
Färslåda på fläskfärs, kantarellgräddås och en msk ris för att binda upp såsen. Ljuvligt god sås. Sallad som krisp brevid och VATTEN att dricka. Denna gudabenådade dryck. Har alltid en karraff i kylen. Nu ska vi kolla ett avsnitt Bron, sen ut och samla ihop alla våra ungar på bygden.
|
|
|
Loggat
|
Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
|
|
|
Affe
|
|
« Svara #14 skrivet: 2011.12.02 - 19:06:04 » |
|
Färslåda på fläskfärs, kantarellgräddås och en msk ris för att binda upp såsen. Ljuvligt god sås. Sallad som krisp brevid och VATTEN att dricka. Denna gudabenådade dryck. Har alltid en karraff i kylen. Nu ska vi kolla ett avsnitt Bron, sen ut och samla ihop alla våra ungar på bygden. Kantareller...denna gudars underbara kantarell.... hittade faktiskt ett par gula och fina i skogen i går när jag var ute med jycken så jag funderar på att ta en svamprunda i morgon om det inte har kommit snö...en kompis till mig plockade en kasse med höstkantareller förra helgen...gillar faktiskt denna klimatförändring
|
|
|
Loggat
|
Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
|
|
|
|