Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.06.24 - 10:32:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: LCHF knäcke från Norge via Karlstad  (läst 5093 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« skrivet: 2011.11.29 - 23:03:01 »

Hittade detta spännande recept på Lifezon, Moniqe  :inlove:, som var med i "Halv åtta hos mig" har denna sajt: http://www.lifezone.se/se

LCHF knäckebröd från Ronnie, LCHFliv.com

200gr solrosfrön
50gr linfrö
50gr sesamfrö
50gr kruskakli
2 msk fiberhusk
lite salt
5dl vatten

Blanda allt tillsammans och låt stå i 10 minuter.  Bre jämnt ut på bakplåtspapper på 2 st bakplåtar.  Skär i bitar met tex pizzaslicer i 16 bitar på varje plåt.

Grädda i varmluftsugn 160° i 1 timme o 10 minuter.

 Skall testas i helgen.... låter gott att sätta tänderna i något krispigt skall innehålla 2,2 kolisar :chef2:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.11.30 - 06:17:56 »

Dom är goda, jag bakar dom. Men pizzaslicer är ingen bra ide om man inte vill ha sin flergångsbakplåtspappergrej  full av skåror. *been there done that*
Loggat



Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2011.11.30 - 15:40:58 »

Dom är goda, jag bakar dom. Men pizzaslicer är ingen bra ide om man inte vill ha sin flergångsbakplåtspappergrej  full av skåror. *been there done that*
Då blir det ingen pizzaslicer grej  ( har ingen i alla fall)  Tack för tipset...kul att dom verkar goda   :lick:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.11.30 - 17:48:05 »

bäst fungerar degskrapan... konstigt nog! Men jag får inte väldigt skarpa ränder men det kvittar. Jag vill f.ö. testa att göra runda :) Men då behöver jag en bakplåt till för man kan inte låta degen stå för länge, då blir den för hård för att sprida ut. PGA  fiberhusken...
Eller jag måste göra en halv portion. Hm kanske imorgon, måste baka ändå.

jag gjorde en sats utan kli, hade ingen, och den smakar mindre bra. Bara så du vet!
Loggat



Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2011.12.03 - 15:02:14 »

Citat från: Mynlen link=topic=2911.msg48076#msg48076 date=1322671 , måste baka ändå.

jag gjorde en sats utan kli, hade ingen, och den smakar mindre bra. Bara så du vet!
[/quote
Hittade inte heller någon kli......slut på affären :eeek: Kan man ta något annat??? Hur menar du med mindre bra??? Äckligt eller :hm-hm:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2011.12.03 - 15:46:42 »

Nåja stenen är kastad....första plåten är inne i ugnen.... bra konsistens blev i alla fall.... en plåt med raka bröd och en plåt med ett stort runt knäcke ...med hål i mitten :flirting:  körde även i lite kanel..... luktar redan busgott :cool:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2011.12.03 - 16:51:17 »

Nåja stenen är kastad....första plåten är inne i ugnen.... bra konsistens blev i alla fall.... en plåt med raka bröd och en plåt med ett stort runt knäcke ...med hål i mitten :flirting:  körde även i lite kanel..... luktar redan busgott :cool:
Det blev helt underbart... :inlove:  fast jag inte hade kruska kli   :yay:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2011.12.03 - 20:47:37 »

Toppen! Inget kli alls i smeten?

kanel, ska minnas till nästa gång!.

jag gjorde små runda häromdagen :) fungerade fint också.
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30775



Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2011.12.03 - 21:06:11 »

Kli ska man väl inte äta i alla fall. Det värsta från spannmålet, typ.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2011.12.03 - 21:30:29 »

Kli ska man väl inte äta i alla fall. Det värsta från spannmålet, typ.
skönt att du sade det innan  :club_idiot: men jäkligt gott blev det...tom frugan som är anti allt som inte är säd, pasta eller potatis glufsar friskt :whistle:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2011.12.03 - 21:38:15 »

utan kliet tycker jag det är mindre gott...  :) jag gjorde en sats häromdagen men nä... jag har i litet kli ändå!
Loggat



Affe
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 431



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2011.12.03 - 21:42:09 »

utan kliet tycker jag det är mindre gott...  :) jag gjorde en sats häromdagen men nä... jag har i litet kli ändå!

som sagt med kanel i var det otroligt gott.....testade med makrill i tomat sås  :lick:
Loggat

Kasta aldrig sten i glashus utan att ha hjälmen på
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.097 sekunder med 24 databasfrågor.