Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.29 - 10:09:44 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: rättika  (läst 8969 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2011.10.21 - 17:53:42 »

Vi håller på att drunkna i rättika.
Jag tvivlar om jag kommer att kunna ha plats åt alla i sandhinkar.
Hinkar börjar ta slut nu och lika så sanden för att inte tala om utrymmet  förrådet.

De blir helt gigantiska på så kort tid. vissa är så långa att man inte kan förvara dom i en hink, de är bra mycket längre!
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.10.21 - 18:15:54 »

Syra dem i din jättekruka som du fick!  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #2 skrivet: 2011.10.21 - 20:26:57 »

Mmm, daikon! I Japan hängde de på balkongerna
Loggat

Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #3 skrivet: 2011.10.22 - 02:09:02 »

Skicka till mig!!!!  :dribble:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2011.10.22 - 18:00:07 »

Mmm, daikon! I Japan hängde de på balkongerna

Förvarade dom daikon så? :confused3:

Har du någon favo-recept?

och ja, om jag får problem med alla rättika-dajkon så kan jag mycket väl tänka mig att skicka någon låda till behövande.
men än så länge verkar de må prima under jorden och det är inte någon våldsamt kyla på sikte.
men jag hojtar till om de blir problem :wave:
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #5 skrivet: 2011.10.23 - 00:09:28 »

Vi hjälper dej så gärna idalinda med sådana problem  :tasty:
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #6 skrivet: 2011.10.23 - 20:40:11 »

Jag tycker den är godast råriven men det ska vara tunna, långa strimlor. Men kokt i buljong är inte dumt heller. Ja jag tror det var så de förvarade den. Det var ju sällan minusgrader där och hög luftfuktighet så det gick nog bra.
Loggat

idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2011.10.24 - 10:38:04 »

vi upplever att den är rätt skarp i smaken utan tillagning. Jag har några olika sorter, så vi får prova  de alla råa också!
Även bara kokt rättika med smör var inte riktigt ok,
Men i gratäng var det bra, med lite kryddor och lök.
När man blandar den med annat smak neutraliseras den skarpa smaken på något sätt...
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #8 skrivet: 2011.10.26 - 21:10:38 »

Jag tror dom i Japan använder mandolin för att göra tunna strimlor, sen har man lite soja på
Loggat

Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544