Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.22 - 14:55:04 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Surkål?  (läst 15984 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2011.10.05 - 11:11:14 »

Jamen det borde ju ha blivit gott! Jag trodde du åt den som den var.

Fast det kräver nog lite tillvänjning. Jag var inte heller van att äta det från barnsben. Var nog lite misstänksamt därför att det låter rätt äckligt och p.g.a. lukten. Man borde säga syrad kål i stället. Låter mycket trevligare. Surkål känns som sur disktrasa.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #16 skrivet: 2011.10.05 - 11:22:07 »

Fast jag måste säga att lukten i sig inte är direkt avskräckande faktiskt, den var inte alls så äcklig som jag förväntat mig. Det är mycket som luktar lite suspekt men som smakar bra ändå.
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2011.10.05 - 12:31:31 »

Nä, den pastöriserade luktar väl gammal kålsoppa, typ. Hemgjord luktar prutt.  :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #18 skrivet: 2011.10.05 - 14:02:22 »

Då håller jag mig nog till den pastöriserade.
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2011.10.05 - 14:24:49 »

Det är ju bara ur burken, dummer! Den fortätter efterjäsa i kylen efter som den inte är stendöd som den pastöriserade och då bildas det, ahem, gaser. :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #20 skrivet: 2011.10.05 - 14:38:32 »

Ja jag fattade det. Men ska det lukta så illa så är det bättre med surströmming.  :nod-yes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2011.10.05 - 14:52:45 »

häll resten av surkålen i en soppa.... om smaken är för mycket kan man göra det! Jag åt surkålssoppa igår, brynt köttfärs, vatten, buljongtärningar och på slutet surkålen. Men kokar man den litet längre än bara värma blir den mindre sur.
Loggat



Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #22 skrivet: 2011.10.05 - 15:04:39 »

Jag är väldans dålig på soppa, men får jag inte ner surkålen på annat sätt så provar jag soppa ändå.  :smile:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #23 skrivet: 2011.10.05 - 15:09:12 »

Men gud vad du var omöjlig då!  :lol1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #24 skrivet: 2011.10.05 - 15:20:07 »

Omöjlig? Inte alls, jag tänker ju prova surkålen igen, den var ju ändå ätbar. Jag ska göra som du sa och blanda med osttärningar och vaddetnuvar, det låter i alla fall mycket gott.
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.087 sekunder med 23 databasfrågor.