Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.25 - 09:17:27 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kan man saltkoka all kött?  (läst 30046 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2011.08.23 - 18:52:32 »

Vi är förälskade i saltrulle :inlove:!
Men vi får bara en sådan rulle / beställning, typ 3-4 gånger / år.

jag kokar alltså en riktigt saltlag där köttet får ligga 1-2 dygn i kylen, sedan kokar man den ca. 3 timmar och låter kyla ner.
Det blir så gott som kallskuret och tar slut på en lördageftermiddag, den som inte är på allerten, blir utan.

SÅ nu undrar jag vilka andra köttbitar fungerar för den här behandlingen?
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.08.23 - 21:04:35 »

Hm.. jag vill gärna veta hur du gör det, litet mer än vad du skriver så. är nyfiken på saltrulle...
Loggat



Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #2 skrivet: 2011.08.23 - 22:22:05 »

hmm  :hm-hm: kokar man en med sämre kött får man koka den i 6 tim.!
eller?  :whistle:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.08.24 - 01:26:34 »

Du snackar rimning helt enkelt. Det går nog att rimma det mesta, frågan är väl vad man gör med det sen.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #4 skrivet: 2011.08.24 - 11:07:29 »

Du snackar rimning helt enkelt. Det går nog att rimma det mesta, frågan är väl vad man gör med det sen.


Jag vill desperat veta något vad det ni hummar om.
jag är ju helt kötthanteringsnovis och försöker ivrigt lära mig.
Kan man jämställda all stekkött med rulle eller all grytkött med rulle?
All kött går ju att koka, det har jag lärt mig av mina kokböcker.

Om det går att rimma det mesta, vad är alternativen att göra med dom sedan?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2011.08.24 - 11:11:55 »

Jag aldrig gjort saltrulle, så jag vet inte.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #6 skrivet: 2011.08.24 - 14:08:11 »

Hoppas att jag har fattat rätt här. Du vill alltså ha förslag på kött som blir gott om man lägger det i saltlag?  :blink: Isf: Fläsklägg, oxbringa, skinka. Har läst någonstans om rimmad kyckling också, men har inte en aaaaning om hur det smakar, för det har jag aldrig ätit.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
anod
Full Member
***

Smörklickar: 8
Offline Offline

Antal inlägg: 138



« Svara #7 skrivet: 2011.08.24 - 14:54:24 »

om inte jag e helt ute o cyklar ( vilket faktiskt händer att jag gör ibland) så e rullen ett stenhårt o segt kött om man till äventyrs skulle försöka sig på att steka det.
allt framdels kött nästan e väl kok-kött o borde väl passa att rimma ?
Loggat

\"Always look on the bright side of life\"
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #8 skrivet: 2011.08.24 - 21:34:47 »

skulle man inte kunna ha det som julgransdekorationer, skivade i hjärtan, hållbarheten är ju bra i och med saltet  :redface:
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #9 skrivet: 2011.08.24 - 21:43:46 »

Jag har inte heller rimmat kött. Hur får man en rund skinka till en rulle?  :hm-hm:
Jag förknippar saltrulle med smörgåspålägg  :ignore: vad använder ni den till?
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2011.08.25 - 00:23:17 »

Yes, nu börjar det nystas lite svar ur er!!

Jo Saltrullen är som smörgåspålägg, och för mig smakar det mycket som mormors julskinka trots att detta var är en nötrulle.

Vi köper nötkött direkt från bonden och får alltid alla delar i 1kg förpackning.
Maken älskar grytkött, men jag själv börjar vara lite trött på att gryta så ofta som vi har.
Alla älskar saltrullen, så nu ska det RIMMAS här  framöver!

Jag tror att rullen är annars det segaste som finns, men med det recepetet som jag har blir det väldigans enkel matlagning.
Jag kan ta biten ut ur frysen till kylen 1-2 dagar innan, kokar ett saltlag ( typ 1 dl salt till 2 liter vatten... om jag minns rätt),
sedan stoppar man köttet i saltlaget och låter den ligga i kylen 1-2 dygn. Därefter kokar man ca. 3 timmar och låter den sedan svalna.
förvaras i kylen flera dagar ( men hos oss varar den som sagt några timmar...)

Det är så smidigt när man kan ända planer med den. Jag menar, när jag tar annars kött till upptidningen måste jag har framförhållning
men upptidningtiden, om antal folk som är hemma och äter, om tiden jag har åt matlagningen den aktuella dagen.
och sedan ändras planeringen, ingen är hemma och i värsta fall inte jag heller, eller är så trött att jag inte orkar fixa någon avancerat middag.
Tacka vet jag saltrullen som kan vänta några dagar hit och dit!
Så definitivt ska jag testa att rimma alla framdelar :nod-yes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2011.08.25 - 06:50:44 »

Rimmad oxbringa är ju en klassiker och mycket gott. Inte som smörgåsmat dock.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2011.08.25 - 07:29:37 »

kokar man i saltlaget? kommer nog att testa någon gång!
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2011.08.25 - 08:00:23 »

Nej, i vatten utan salt iom att bringan redan är salt. Men om jag inte rimmar min så hårt, så kan jag ta lite salt i lagen också om jag tror det är risk att köttet ska bli för urlakat.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2011.08.25 - 22:20:49 »

Fast saltrullen kokar man också i det laget det ligger först i.

Jag hittade äntligen en sida på min musei-kokbok, jag hade letat där i början av köttdelen, men den fanns som allra sist innan fågel.
I vilket fall blev jag inte så mycket klokare.
OXbringa, vad är det för del? jag har inte någon köttbit med en sådan skylt.
Likabra stog det att saltrullen skulle tillagas så som jag gjorde, men inget om någon annan bit skulle tillagas på samma sätt.

Det fanns en lång lista om olika bitar som skulle kunna saltas för att kunna förvaras länge.

Rulle är ju en bakdel av djuret, men framdelar skulle annars passa på långkok. :crazy:.
Jag har nu tagit ut en högrev och funderar att göra ett test med den under helgen.

Tror ni att man skulle kunna testa saltrullereceptet till rostbiff? Jag tycker att det är svårt att få något smak på ungstekt kött.
De kräver alltid någon smakande sås för att det skulle fungera.
Loggat
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544