Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.10.25 - 09:52:11 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vildsvin  (läst 8204 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2011.08.07 - 20:50:20 »

kött har jag nu fått 10 kg till min frys lagom färdigtfryst i lagoma förpackningar.
Kottletter, stek , revben och svål-fläsket.  :yay: Trikintestat! Jag gav 70kr / kg för detta inklusive hemleverans :whink:

Vi har någon gång köpt  vildsvinsfärs från CIty Gross, men det är så många år sedan så jag har inte längre någon susning
vad vi gillade detta.

Kan jag tillaga och krydda detta som fläsk?
Är smaken som vanlig gris eller mer vild?

Sitter någon med dunderresept?
Loggat
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.08.07 - 21:48:23 »

 :nod-yes: Laga till som vanlig gris. vildsvin enligt mig smakar något mer än vanlig gris. men den har ingen påträngande viltsmak egentligen... bara "mersmak"  :dribble: :flirting:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #2 skrivet: 2011.08.07 - 22:23:44 »

Tillaga som vilket svin som helst :smile:
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.08.07 - 22:33:53 »

Det är godare!

Tror nog smaken kan variera beroende på om det är vilda vildsvin eller om de är uppfödda i hägn också. De får väl samma mat som de vanliga grisarna kan man anta. Maten sätter ju onekligen smak, tänk på hur gotländskt lamm som betat timjan smakar eller riktig pata negra!
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #4 skrivet: 2011.08.07 - 23:16:02 »

Vildsvin är jättegott! :dribble: har köpt någon enstaka gång.
Jag tillagade det som griskött.
Det är mycket dyrare i affär.  :sad:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2011.08.07 - 23:23:56 »

Ja, tänk att man aldrig lyckas få in foten hos nån jägare.  :sad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #6 skrivet: 2011.08.07 - 23:28:45 »

Hemul, detta är bara ett smakprov...
Om vi gillar verkar det som vi kan beställa obegränsad.
Denna bondfamilj har mängder av svin både på gården och skogen och de tillhör till jaktlagen.
Så det är bara be om att få köpa mer... :inlove: om vi nu gillar läget.... :flirting:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2011.08.07 - 23:57:16 »

Ett liv i lyx...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #8 skrivet: 2011.08.08 - 07:51:25 »

avis!!!  :fork_off: dyrt var det inte heller!
Loggat



idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2011.08.08 - 08:49:56 »

Vad kostar den vilda svinen i butikerna?

Jag går till butiker så sällan nuförtiden :shy:, en gång i månaden storhandlar vi ost, smör och annat som behövs just då,
annars köper vi bara grädde och andra mejerivaror i närbutiken.

Det börjar kännas väldigt lyxigt faktiskt :nod-yes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30991



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2011.08.08 - 08:53:37 »

Minst det dubbla säkert.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2011.08.23 - 18:59:34 »

Herrskapet här tycker vildsvin är supergott. Jag är lite mer tveksam,
Karrén i grillen var inte alls min grej, den smakade som ladugård luktar. Andra bara smaskade bitar i sig.
Steket blev väl hyfsat, men lite torrt då jag slutade hälla på vätska  när jag lade baconskivor över den mot slutet, fel av mig.
Minstingen ylade efter SÅS till köttet.

Ju, han fick sin sås idag till ungstekt fransyska. :nod-yes:

Vildsvinfärs på citygross kostade något på 70kr / kg
Loggat
Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #12 skrivet: 2011.08.23 - 19:36:37 »

Vätska på en stek i ugnen??  :max-shock: den ska smörjas heela tiden med fett  :lick:
Om det luktade lagård så var inte svinet vilt!  :biggrin1:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2011.08.24 - 00:15:24 »

Vätska på en stek i ugnen??  :max-shock: den ska smörjas heela tiden med fett  :lick:
Om det luktade lagård så var inte svinet vilt!  :biggrin1:

Vätskan = vatten, smör och köttsaft från steken.
Jo, vi hade hela tiden en klocka som plingade på var 15 minut att någon skulle komma ihåg att ösa vätskan över den.
Men sedan mot slutet lade jag dit bacon och trodde att den täckningen skulle räcka, svål / fett hade de inte i butiken alls.

Och karrén luktade inte ladugård utan SMAKADE som ladugård luktar enligt mig, men som sagt,
andra här tyckte att det smakade gott även om det var bitvis för segt att tugga.

Vi har någon kilo till att testa vidare, men jag tror jag äter nog hellre något annat i framtiden.
Loggat
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #14 skrivet: 2011.08.25 - 20:55:28 »

Vildsvin som är så gott, har inte alls dina erfarenheter, du måste ha fått en galt. Jag köper från Äleby-gård utanför Strängnäs och det är alltid gott. Dom har hägn men slaktar bara unggrisar. Nackdelen är att det är benfritt och man får betala mer om man vill ha med benen. Vi grillar det mesta och på grytköttet gör maken en underbar gulasch med surkål i.
Loggat

Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.044 sekunder med 24 databasfrågor.