Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2020.05.29 - 15:14:22 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bacon explosion! Grillat är godast!  (läst 16487 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #15 skrivet: 2011.07.18 - 03:15:05 »

Det blev jättegott, kunde nog satt i mer vitlök,nu pressade jag bara över 2 klyftor. Mozarellan har ju inte mycket smak, så lite riven ost med sting skulle nog också fungera. Man kan nog använda det mesta i kryddväg
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #16 skrivet: 2011.07.19 - 01:24:58 »

hann och glömde förra veckan men satt köttfärs på tininig nu så det får bli den här ikväll. Bara en undran.. var det något mer i köttfärsen än bara köttfärs?

får göra två. En liten en utan andra tillsatser än salt o pippar för kinkiga dottra min vill bara äta köttfärs om det inte är något annat. Speciellt inte LÖK. Eller mozarella eller vitlök eller sånt!
Loggat



Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #17 skrivet: 2011.07.19 - 03:27:18 »

Jag knäckte i ett ägg i 500 g färs och blandade om  mest för att det skulle hålla ihop bättre
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2011.07.19 - 04:19:34 »

perfa! tack! funderar nu mest på om jag ska lägga den på galler (med skål under jaja) eller i ungsform. Det kommer ju så mycket vätska, fett osv från färsen.. Få se vad jag kommer fram till medans jag flätar :)
Loggat



/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #19 skrivet: 2011.07.19 - 05:04:22 »

Bara nötfärs, inget salt och pepper! Naturell funkar säkert utmärkt med bacon som smaksättare.
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #20 skrivet: 2011.07.19 - 07:50:41 »

Jag lade min i en ugnsform. Tog "vätskan" som bildades och gjorde sås på. Blev gott men ganska salt
Loggat
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2011.07.19 - 10:45:03 »

det blev.... torrt.  :sad:
visserligen var smaken bra, och jag hade inte saltat köttfärsen så det var inte för salt. Men varför den blev så torr vet jag inte men det är ett problem jag har hela tiden med köttfärs...  :shake_head: vet inte vad jag kan göra mot det..

Principen var god!!!  det kommer jag säkert att prova igen men men men.. det torra..

Loggat



kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2011.07.19 - 14:07:37 »

 :hm-hm: hum... hade du den i en form eller på galler? .. när maken min gör köttfärslimpa har han den i en brödform  :lol: så den blir omsluten ordentligt.. och när den krymper och släper ifrån sig vätskan så badar den i det och blir jättesaftig  :dribble:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #23 skrivet: 2011.07.19 - 15:19:24 »

Ugnstermometer 75 grader! För mager bacon? För lite ost?
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #24 skrivet: 2011.07.19 - 16:10:53 »

 :thumbsup:      :clapping:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #25 skrivet: 2011.07.19 - 23:00:41 »

Ugnstermometer 75 grader! För mager bacon? För lite ost?

Pa galler... visserligen tankte jag att det skulle bli sa men eftersom originalreceptet babblar om grillning sa trodde jag det var smartare.  brodform ar en smart ide.Och jag tycker stekt bacon ar godare an kokt bacon  :lick: men det funkade ju inte!

ungstermometer har jag inte anvant. bara pa kann. Nasta gang! :smack_head:
baconen var inte mager eller jo, den heter mager men den ser ur som vilken bacon som helst. Osten var feta for jag hade inget annat, fast vanlig ost kanske hade varit en ide. Vitloken blandar jag I farsen nasta gang. kasnke litet hackad lok ocksa.  :hm-hm:


Loggat



kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2011.07.20 - 14:46:16 »

om du kör den i brödform först tills den är klar. ta sen ut den och lägg i en vanlig ungsfast form. sätt ugnen på grill.. in med härligheten högt upp och kör på hög värme tills baconen har fått färg!.. då blir den saftig innuti och knaprig på ytan  :lick: alt kan man också, om man har tillgång till det, bränna ytan lätt med en skärbrännare!..  :rolleyes: det funkar fiiint!  :tongue:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #27 skrivet: 2011.07.20 - 17:14:18 »

Kwidell! I love you, but I hate you!  :inlove:  :mad_viking:

Du fixade alltså den här saken ganska så snabbt på ett sätt som oxå är bra. Jag är imponerad, för själv hade jag inte gjort det! Dessutom är jag så j-la avundsjuk!  :nod-yes:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2011.07.20 - 17:18:23 »

 :lmao: Tack för den vännen!  :inlove:

fast nu är det ju så att det inte är jag som fixat, utan min kära make  :inlove:  :flirting: .. vi gör nämligen just så när vi gör köttfärslimpa.. som vi alltid gör Baconlindad!  :nod-yes: så det är ju precis samma princip på denna!  :flirting:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #29 skrivet: 2011.07.20 - 17:20:35 »

Lägger ni ner bacon i en form till att börja med?
 :confused3:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.071 sekunder med 24 databasfrågor.