Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.08.24 - 03:27:48 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3 4   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kokosfett mögligt? Bakterier?  (läst 22245 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2011.06.29 - 09:27:54 »

nej, for det borjar ju kristallisera sig i kylen... iaf gjorde det det ett antal flaskor sen.  Men ska undersoka flaskan nogrannt nar jag ar hemma!
Loggat



Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #16 skrivet: 2011.06.29 - 12:03:04 »

Det problemet har jag upplevt som litet, men så är jag oftast rätt noga med kylförvaring av diverse saker. Det är nog bara olivoljan som jag inte vill förvara i kylen även om rumstemperatur är för varmt, men jag funderar varje gång jag använder flaskan om det ändå inte vore bättre med kyl.  :blush:  :confused3:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2011.06.29 - 12:34:04 »

Vegoljor har jag i kylen. Gäller bara att tina upp olivoljan en stund innan man ska ha den. Annars finns varmvattenkranen.

Gjorde jag av med stora mängder olivolja så det blev omsättning skulle jag inte göra så. Men flaskorna räcker läääänge här.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Mynlen

********

Smörklickar: 36
Offline Offline

Antal inlägg: 6507


låt bli MIN OST!


Hemsida
« Svara #18 skrivet: 2011.06.29 - 17:16:14 »

nu har jag kollat flaskan och t.o.m. fotat den!
den är 100% maple, organic, vegan, kosher, bio och möglig.  :bang_head:



I runda cirkeln ser man litet av belägget som blev kvar i flaskan....

bläh :puke1:
Loggat



hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2011.06.29 - 18:12:53 »

 :clapping:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #20 skrivet: 2011.06.30 - 08:43:25 »

Vegoljor har jag i kylen. Gäller bara att tina upp olivoljan en stund innan man ska ha den. Annars finns varmvattenkranen.

Gjorde jag av med stora mängder olivolja så det blev omsättning skulle jag inte göra så. Men flaskorna räcker läääänge här.

BARA att tina upp? Här är inte det så bara, kylen är kall och framförhållningen är dålig.  :shy:  :laugh:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2011.06.30 - 09:02:08 »

Har ni varmvatten däruppe?  :whistle:

Annars tinar det ju så fort. Du behöver ju inte tina hela flaskan, det räcker ju att du kan hälla av det du behöver till salladen liksom.  :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #22 skrivet: 2011.06.30 - 10:22:03 »

Varmvatten?  :blink:
Ja på sommaren blir vattnet i bäcken lite varmare, eller vad menar du?  :confused3:

Nä men jag tycker att det känns lite slösaktigt att spola varmvatten på kall olja. Nåja det kan hända att jag ändrar mig så småningom, jag är ju lite kluven över oljeförvaringen. Men än är kylen för liten för det, eller om jag kastar ut bag-in-boxen så finns det ju plats.  :hm-hm:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Ninnan
Superhuman
*******

Smörklickar: 16
Offline Offline

Antal inlägg: 2504


« Svara #23 skrivet: 2011.06.30 - 23:09:52 »

Varför har du boxen i kylskåpet??  :cool:
Loggat
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #24 skrivet: 2011.06.30 - 23:16:37 »

Den ska hålla längre om den förvaras i kylen. Och jag dricker inte upp en hel box speciellt fort heller, när man är ensam på 3 liter vin så tar det ett tag innan boxen är tömd.  :smile:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #25 skrivet: 2011.07.01 - 00:04:46 »

Det där är lite olika, tycker jag. Vissa gånger håller den bara en kväll, och andra gånger i flera dagar. Ja, ibland får jag faktiskt besök!  :flirting:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #26 skrivet: 2011.07.01 - 07:59:55 »

Sånt besök får inte jag, de som kommer hit måste ta bilen tillbaka och då fungerar det inte med vindrickande. Så en box räcker länge för mig och då vill jag att den håller sig bra hela tiden, så kylförvaring är att föredra.  :nod-yes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #27 skrivet: 2011.07.01 - 08:18:28 »

Skaffa dig en kapsyleringensapparat och ett gäng tomma ölflaskor. Då håller vinet i åratal, förpackat i lagoma portionsförpackningar.  :cheers:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #28 skrivet: 2011.07.01 - 08:30:10 »

  :laugh:  Du är inte riktigt klok du!  :lulz:

Nä, jag tror att jag satar på en större kyl istället, det behövs ändå.  :nod-yes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30806



Hemsida
« Svara #29 skrivet: 2011.07.01 - 08:48:27 »

Men det är sant! Jag gör så. Apparaten skaffade jag iofs för min hembryggningsverksamhet, men jag använder den även för köpevin. Sen har jag några små plastflaskor som bara är 150 ml som jag också använder. Har haft vin i månader i såna utan att det blivit dåligt. Då kan man öppna vilken flaska man vill även om man är själv och bara vill ha ett glas.  :nod-yes:

En enkel apparat kostar kanske 75 spänn och kapsyler 10 öre styck. Ingen större investering. När jag bryggde vin i vintras (efter många års uppehåll) bestämde jag mig för att ha det på ölflaskor från början. Processen är både enklare och billigare än att hålla på med kork också. Men då fick jag köpa en ny och bättre apparat, för de flesta flaskor jag sparat var inte av standardtyp och den enkla klarar bara de gammaldag, typ Pripps, de som har en tjock rundad fläns runt mynningen.

Dessutom är det jättebra för alla möjliga slattar. Säg att du vill ha lite mjölk med på picknick och inte har några små PET-flaskor eller inte vill använda PET. På med en kapsyl så är det fixat!  :thumbsup:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 [2] 3 4   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.093 sekunder med 23 databasfrågor.