Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.27 - 06:28:21 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Lövbiff  (läst 18044 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« skrivet: 2011.04.28 - 01:29:19 »

Hur gör jag för lövbiffen inte ska bli som en skosula

misslyckas varenda gång jag tillägat det

Tycker att jag inte steker den länge utan bara nån min på varje sida, men den blir seg nästan varenda gång
Loggat
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2011.04.28 - 08:39:05 »

Det är det där som ofta är det tråkiga med köpkött, det är inte nog mörat helt enkelt  :shake_head:

Loggat

Bra sås reder sig själv ...
Ena
Sr. Member
****

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 287


« Svara #2 skrivet: 2011.04.28 - 10:55:36 »

Hur gör jag för lövbiffen inte ska bli som en skosula

misslyckas varenda gång jag tillägat det

Tycker att jag inte steker den länge utan bara nån min på varje sida, men den blir seg nästan varenda gång

En lövbiff stekar man 20 -30 sek. per sida.  :angrywife:   :flirting:

Loggat

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga"
Oscar Wilde
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« Svara #3 skrivet: 2011.04.28 - 19:08:28 »

Hur gör jag för lövbiffen inte ska bli som en skosula

misslyckas varenda gång jag tillägat det

Tycker att jag inte steker den länge utan bara nån min på varje sida, men den blir seg nästan varenda gång

En lövbiff stekar man 20 -30 sek. per sida.  :angrywife:   :flirting:

Ooops..... skall genast bättra mig o pröva som du säger  :flowers:


Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2011.04.28 - 23:16:19 »

Det beror ändå mycket på köttet. Är inte det bra, blir inte lövbiffen bra heller. Jag föredrar att göra rullader eller "inbakade" saker med hjälp av lövbiff. Tycker att det blir bäst om det får vara en stund i ugnen, faktiskt.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #5 skrivet: 2011.04.29 - 06:50:40 »

Håller med corny!
Ett vitkålsblad, rejält med ost och rulla ihop, in i ugnen tills vitkålen mjuknat! Häller du grädde i formen, lite salt och peppar, behöver man inget mer alls...
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2011.04.29 - 13:16:38 »

Äter aldrig lövbiff jag då – endast tjocka biffar  :biggrin1:

Men älgskav ä gött  :inlove:

Vi hade vänner norrifrån på besök här på senvintern, de hade med renkött till oss. Men det renköttet som de använder till kokkött var verkligen ovant. Det kändes som att jultomten kan få behålla sina renar för min del  :ignore:

Kanske på tiden att göra lite lövbiff här hemma. Har ett särdeles gott hängmörat kalvkött som skulle passa fint  :lick:

Min erfarenhet av ett gott mörat kött är att det inte blir segt om man steker lite för länge – möjligen lite torrt, men aldrig segt  :ninja:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2011.04.30 - 00:13:11 »

Du kanske råkade ut för skyddande atmosfär, Shyan.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2569.0.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Shyan
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 69


« Svara #8 skrivet: 2011.04.30 - 08:19:07 »

Äter aldrig lövbiff jag då – endast tjocka biffar  :biggrin1:

Men älgskav ä gött  :inlove:

Vi hade vänner norrifrån på besök här på senvintern, de hade med renkött till oss. Men det renköttet som de använder till kokkött var verkligen ovant. Det kändes som att jultomten kan få behålla sina renar för min del  :ignore:

Kanske på tiden att göra lite lövbiff här hemma. Har ett särdeles gott hängmörat kalvkött som skulle passa fint  :lick:

Min erfarenhet av ett gott mörat kött är att det inte blir segt om man steker lite för länge – möjligen lite torrt, men aldrig segt  :ninja:

Åhhhhhhhhhhhhhhh Renkött som e så himskans gott  :inlove: :inlove: :inlove:,
speciellt torkat renkött som e hemmatorkat o inte fabrikstorkat

I vanliga fall brukar mamma beställa av antingen sin bror lr svåger i Finland, men för några årsen beställde jag o min kusin via nätet för o testa, hon hade hittat nån sida som sålde renkött, men det var inte lika gott som det vi fått från släkten

Fast nu har renköttet blivit så dyrt så det har blivit torkat nötkött istället gott det med men inte lika gott som renkött 

Renskav är oxå gott likaså soppa på renkött
Loggat
Nora
Hero Member
*****

Smörklickar: 7
Offline Offline

Antal inlägg: 532



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2011.04.30 - 12:24:29 »

Jo jag tycker också att både renskav och torkat renkött smakar gott  :lick:

Men just det feta kokköttet var en helt annan sak.
Det köttet, eller rättare sagt fettkanten på det köttet, var lite för ovant mäktigt för våra smaklökar  :sneaktongue:
Nu var det ju också kött från en ren som fått gå i det vilda och hade några år på nacken. Mera smak i sånt kött.

Vi bara konstaterade att jaja, man kan äta sig mätt på det, men inget vi kommer att längta efter.

Jag har kvar ett paket kokkött och en stor bit stek i frysen, men de har liksom bara blivit liggande där  :neutral:
Loggat

Bra sås reder sig själv ...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2011.05.04 - 22:46:41 »

Jag har 1 kg innanlår till upptidning.
Chansen till lovbiff alltså.
Men jag har också svårt att fatta detta 30 sekunders reger, mina biffar blir röda inne i den tiden och det vill jag inte. :sad:

Funderar just om jag skulle ställa den i kylen så att det tinar bara halvt så att det skulle vara lättare att skära en millimeter tjocka skivor av den.
Det är svårt att göra tunna skivor utan maskin. :sneaktongue:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2011.05.05 - 05:35:19 »

Gör rulader då. Det är ju jättegott och det blir ju båda genomstekt och mört när det får puttra ett tag.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #12 skrivet: 2011.05.05 - 08:09:25 »

Jag steker lövbiff 30 sek på var sida, om de inte råkar vara lite tjockare vilket ibland händer och då blir det närmare minuten på första sidan, och 30 sek på andra. De kan se lite röda ut i mitten men har hittills aldrig varit det vid servering då de får vila lite innan alla är färdigstekta, ofta blir det några minuter i ugnen också när alla är klara bara för att få alla varma igen. Tydligen ska det vara bättre än att försöka varmhålla dem och jag är nog beredd att hålla med.  :smile:

Och biffarna ska inte vara kylskåpskalla när du börjar steka dem, rumsvarma är bättre!  :nod-yes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #13 skrivet: 2011.05.05 - 11:18:40 »

Rumsvärmen har jag lärt mig , jap, så jag försöker tänka på det varje gång.

Den kanske " eftersteker" sig själv helt enkelt, ska testas idag.
Rullader har jag aldrig gjort, får googla lite om jag hinner....
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2011.05.05 - 22:47:02 »

Om det blev bra idag ?

 :yay: sällskapet här berömde mina lovbiffar idag !

Tack för råden!

Jag hade rumstempererad kött, den bankades  ordentligt och jag stekte två åt gången i
hott-värme 30-40 sek. per sida och sedan undan till tallriken.
När jag hade stekt alla, hällde jag vatten på pannan ,salt och peppar i och sedan alla biffar.
i svag värme så att det puttrade lite och locket på.
De väntade där nog 10-15 minuter snällt för...

i ugnen hade jag broccoli-blomkål-gratäng.
och en enkel sallad av isbergsallad, tomat och gräslök till på tallriken.

Nöjdes med upptinade bär som efterrätt.
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544