Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.03.28 - 11:31:30 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bullar till semlor eller som fralla  (läst 30644 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« skrivet: 2008.02.06 - 14:05:44 »

4 Ägg + 2 gulor
200g Creme fraiche
150g Smält smör
5g Flytande Hermesetas
10g Bakpulver
200g Bake Pro

Smält smöret. Vispa samman ägg och crème fraiche, tillsätt smöret och flytande Hermesetas. Blanda Bake Pro och bakpulver. Rör ner i äggblandningen till en slät smet.
Skeda upp i jättestora muffinsformar. 20 st á ca 40 gram. Dom blir knappt halvfulla.
Grädda 175 grader varmluftsugn, 185 grader vanlig ugn, ca 13 minuter.
Bullarna blir lite torra i konsistensen men det beror nog på att proteinet inte binder vätskan som vanligt mjöl gör :whink:  .
Bullarna innehåller per st: 10g P, 11g F, 1g Kh.

De 2 äggvitorna som blir över passar bra till att göra egen mandelmassa av till semlebullar.
200g skållad mald mandel, 2 äggvitor och ca 10g flytande hermesetas.
Arbeta samman och förvara den kallt i plastpåse. Mandelmassan innehåller per 10 gram: 44 kcal, 1,6g Protein, 3,8g Fett, 1g Kolhydrater.

Nu kan du göra en smarrig semla med grädde. Avnjut den gärna i en djup tallrik med varm mjölk (hetvägg)  :slurp:  .

Bullarna smakar också mycket gott med smör och ost, typ som fralla :lick:  .
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2008.02.06 - 14:42:04 »

Jag måste till en storstad och köpa den där Bake-pro !
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #2 skrivet: 2008.02.06 - 15:11:53 »

Ett litet tips :whink:, ring till hälsokosten i din stad och kolla att dom har hemma så du inte åker i onödan :shake_head:.
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #3 skrivet: 2008.02.06 - 16:33:07 »

Det måste jag kanske göra nu när jag vet att vi åker dit nästa fredag, ibland åker man ju utan att kunna planera det i förväg ...
Loggat
Bookia
Hero Member
*****

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 622



« Svara #4 skrivet: 2008.02.06 - 18:53:29 »

Ska man göra fastlagsbullar bör nog en gnutta kardemumma i smeten vara på sin plats. Och kanske även lite vaniljpulver.  :clapgrin:
Vira, du är ju livsfarlig. Nu måste jag också köpa Bake-Pro. Detta måste testas.  :worshippy:
Loggat

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« Svara #5 skrivet: 2008.02.06 - 22:08:54 »

Det där låter jättegott, men vad är Bake Pro och var får man tag i det?
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2008.02.06 - 22:13:51 »

Vassleproteinpulver står det i en annan tråd.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #7 skrivet: 2008.02.07 - 20:04:49 »

Gott och testad , men jag använde det proteinpulver som jag hade hemma = mer kolhydrater...

Hur gör du för att väga 10 g bakpulver ??? Det var på gränsen till frustration när jag var mitt i vispandet och funderade hur mycket det skulle vara ?

Jag tittade lite andra liknande resept och tog 2 tsk bakpulver, det fungerade fint!

Jag tycker inte om sötningsmedel, så jag sötade med två tsk torkade steviablad ( efter morteln blev det kanske en halv tsk) och ett tsk riktig ekologisk socker. 

De smakade en aning söt men ändå neutralt.
Fungerar säkert bra som bröd utan sötning, och säkert kan man blanda i lite metwurst eller skinka eller något
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #8 skrivet: 2008.02.07 - 20:43:06 »

Jag har en jättefin våg som väger på grammet :lol:. Men man räknar med ca 5 gram per struken tsk :whink:.
Dom här bullarna kan man nog variera hur mycket som helst :smile:.  Utan sötning med lite linfrön en grövre matbulle t.ex. bara fantasin som sätter stopp :biggrin1:
Loggat

Vira
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #9 skrivet: 2008.02.07 - 20:57:27 »

Tänk att JAG :smile:, höftade rätt mängd bakpulver  :whistle:.

Det blir säkert mer av detta någon gång, tom 10-åringen tyckte de var goa, han lider mest av det att vi inte " äter som alla andra" och han saknar bröd och kakor ...

Funderar just om detta skulle fungera också som pizzabotten, för med mandel ( som vi gör pizzabotten av ) blir det lätt rätt så mycket kolhydrater, och det stoppar viktnergången.
Efter bakepro-köpet skulle jag kunna testa detta som pizza!

Kan man ersätta Creme fraiche  med grädde ? Vi har en här i huset som inte riktigt gillar sura mjölkprodukter.
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #10 skrivet: 2008.02.07 - 21:29:10 »

Tror säkert du kan ta grädde istället för creme fraiche. Möjligen blir smeten lite rinnigare då. Pröva med lite mindre mängd och öka efter du rört i proteinet. Bara att testa sej fram :clapping:.
Loggat

Vira
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #11 skrivet: 2008.02.27 - 13:40:21 »

Vira, du är ju livsfarlig.

Det var precis det jag också tänkte när jag läste receptet :whink:
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
jenpa74
Aspirant


Smörklickar: 1
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« Svara #12 skrivet: 2008.03.19 - 20:57:00 »

 :lick: :clapping:
Vilket underbart recept!!! Det första brödreceptet jag har testat här ifrån forumet och jag kommer garanterat testa det igen. Jag klickade i en blandning av kanel och smör i hälften av bullarna, supersmask! Till och med den mycket skeptiska 12 åriga dottern tyckte att de gick att äta. :clapping: :clapping:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2008.03.19 - 21:02:45 »

Välkommen till dig! Kul att du hittat nåt du gillar.  :wave:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #14 skrivet: 2008.04.01 - 21:56:17 »

Bakade dom här bullarna idag. Blandade ner ca 2msk kanel i smeten. GOTT  :cheers:
Loggat

Vira
Sidor: [1] 2 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544