Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.04.26 - 03:15:19 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2] 3   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Vad göra med en hel kyckling?  (läst 23657 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2011.04.03 - 17:44:24 »

Du vet att du ska sticka i låret för att kolla om kycklingen är klar va? Är köttsaften som rinner ut helt ofärgad är den klar. Är den det minsta rosa ska den stå ett tag till.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #16 skrivet: 2011.04.03 - 17:47:04 »

Okej, ja jag fattar ju att stekskyn ska med. Skrev nog lite konstigt för jag var mest intresserad av vad jag ska späda ut såsen med. Grädde låter bra, bara det? Just det ja, lite extra rom!


Du vet att du ska sticka i låret för att kolla om kycklingen är klar va? Är köttsaften som rinner ut helt ofärgad är den klar. Är den det minsta rosa ska den stå ett tag till.

Jo jag har läst något sådant ja. Blir det kanske bäst att ha termometern där?
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #17 skrivet: 2011.04.03 - 17:51:04 »

Med tanke på vad klockan redan är och att sambon ännu inte vet när han slutar jobba så blir det nog inte kycklingen idag, men det gör inte så mycket för då får jag mer tid på mig att förbereda mig mentalt.  :lol:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #18 skrivet: 2011.04.03 - 18:06:01 »

Något som är smarrigt är att ta en hel vitlök och dela den i klyftor. Fyll kycklingen och resen runt om i en lergryta. Salt och peppar så klart. Men oftast brukar jag dela kycklingen, blanda smält smör med kryddor och pensla på och sedan in i ugnen på inte allt för hög värme. 120 brukar bli bra om man inte har bråttom.
Loggat

Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #19 skrivet: 2011.04.03 - 18:23:18 »

Mmm det låter gott! Men jag har bara en yttepytteliten lergryta så jag kycklingen ryms inte hel i den, och jag har aldrig heller använt lergrytan ännu. Jag tror bestämt att jag måste hitta något att tillaga i lergrytan, det sägs ju bli så gott!  :smile:

Finns det någon orsak för att vitlök inte ska funka med rom eller cognac? För jag vill ha vitlök till kycklingen!  :nod-yes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #20 skrivet: 2011.04.03 - 18:36:14 »

Vet inte, jag har aldrig sprit i mina såser.
Loggat

Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #21 skrivet: 2011.04.03 - 18:37:48 »

Nä jag brukar ju inte heller ha det, så jag får vänta på hemul för hon verkar ha koll på spriten!  :lol1:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #22 skrivet: 2011.04.03 - 18:47:25 »

Tycker det är svårt med stektermometer till kyckling. Det är ju så lite kött på dem och den får inte komma mot ben. Blir fel hur man än gör liksom.  :blink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #23 skrivet: 2011.04.03 - 18:51:58 »

Men räcker det då om jag sticker in en lite grövre provsticka i låret på kycklingen? Vilken del av låret, den de gör 'filé' av eller den andra? Himmel vad många frågor man kan få till då!  :lol1:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #24 skrivet: 2011.04.03 - 19:35:50 »

Det räcker. Inte vet jag vad de gör filé av. Du ska sticka där det är som tjockast. Jag brukar ta en kniv bara, men en nål är säkert bättre.

Ta den när den ser lagom brun och knaprig ut och så gör du lårtestet för säkerhets skull. Du behöver inte hålla på och sticka stup i kvarten.  :whink:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #25 skrivet: 2011.04.03 - 19:51:20 »

I kokboken jag har stod det kycklingen skulle vara i ugnen 45 min men det låter lite när det annars står minst en timme och mer. Så jag provar väl första gången efter 45 min så får jag se. Blir kycklingen lika lätt torr i ugnen?
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #26 skrivet: 2011.04.03 - 19:58:28 »

Lika lätt som vad då? Jo, den blir torr om den får stå inne för länge. :nod-yes:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1257



« Svara #27 skrivet: 2011.04.03 - 20:39:42 »

Som när man steker den i pannan alltså, nog har man allt blivit skrämd av allt salmonella-snack som var tidigare. Jag hatar torr kyckling men vill ju inte ha den rosa, jag tycker balansgången där är lite knepig men det beror nog mest på ovana och lite rädsla för rosa kyckling. Allt blir ju torrt om det får stå för länge, så mycket har jag fattat.
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31106



Hemsida
« Svara #28 skrivet: 2011.04.03 - 20:45:46 »

Det är därför man sticker den i låret.  :lick:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #29 skrivet: 2011.04.03 - 21:29:55 »

Kom på hur vi brukade göra när barnen var lite mindre och inte åt så mycket. Vi gjorde kycklingen i ugnen och sedan åt vi var sitt lår. Barnen åt lite småbitar bara.
Sedan tog vi filéerna och gjorde soppa/gryta på ett par dagar senare. Kycklingsoppa med lite allt möjligt i. Klar eller med grädde.

På så sätt blev det två goda måltider av en kyckling.
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
Sidor: 1 [2] 3   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544