Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2021.01.26 - 11:58:28 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3] 4   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: bäst smaksättning / marinering  (läst 18563 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31049



Hemsida
« Svara #30 skrivet: 2011.04.02 - 01:36:39 »

Entrecôte är så mört, det behöver inte marineras. Du kan ju steka i skivor på spisen också, bea eller kryddsmör till.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #31 skrivet: 2011.04.02 - 02:03:50 »

Ugnen lockar just nu faktiskt.
Jag ooorkar inget mer idag. :shake_head:
Så det blir idag Lo-variant i ugnen, om jag blir riktigt trött blir det Corny-temperatur också....
Sedan får vi vänta att äta den i morgon, men grönsaker. gårdagens högrev finns det en hel balja i kylen.

Tanken var att i morgon skulle man inte behöva laga så mycket mat : ungdomarna ska hjälpa med att städa växthuset, skura rent det och byta sommardäck.

Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31049



Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2011.04.02 - 02:54:03 »

Neeeej! Inte spara den tillagad till i morgon!  :cry:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #33 skrivet: 2011.04.02 - 04:08:19 »

Neeeej! Inte spara den tillagad till i morgon!  :cry:
Håller med helt! Förstör inte fint kött genom att värma det igen... Det kan man göra till lunch om det blir något över, men inte fösta gången.
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #34 skrivet: 2011.04.02 - 04:25:04 »

Köttet är nu färdigt. Maken tog den just ut ur ugnen.
Jag är inte hungrig, inte ens sugen, bara helt matt och trött.
Ungdomarna är inte hemma.
och maken var inte inte heller hungrig länge.

Så har ni några förslag?
jag skulle kyla ner den och stoppa i kylen för att vänta morgondagen.
Maken skulle ställa den ( ligger i en gytjärnsgryta med lock) in i ungnen igen på 50 grader över natten och äta till frukost.
Jag säger att det skulle bli bara mos av det.

Vad säger ni? :look_down: :flirting:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #35 skrivet: 2011.04.02 - 04:35:00 »

I så fall är det bättre att kyla ner köttet. Det är lite slöseri jämfört med att äta upp det direkt, men betydligt bättre än att fint kött blir segt och trådigt!

Eftersom du äter potatis nu, idalinda, tycker jag att du ska använda din stek till en lyxig pytt imorgon. Typ Biff Rydberg, men utan oxfilén. Sååååå gott!  :drool: Minst två äggulor till en portion!  :bg:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31049



Hemsida
« Svara #36 skrivet: 2011.04.11 - 08:55:39 »

Jag måste revidera min utsaga om att man inte ska ha både mycket vin och mycket grädde i en sås. Det blir faktiskt gott, men det stämmer att färgen blir förfärlig.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
/LO

******

Smörklickar: 17
Offline Offline

Antal inlägg: 1269



« Svara #37 skrivet: 2011.04.12 - 00:33:19 »

Jag måste revidera min utsaga om att man inte ska ha både mycket vin och mycket grädde i en sås. Det blir faktiskt gott, men det stämmer att färgen blir förfärlig.
Det pratade Carl-Jan om i radio i torsdags. Han påstod att man skulle ha bra vin i maten, då blev det inte missfärgat...  :flirting:
Loggat




LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31049



Hemsida
« Svara #38 skrivet: 2011.04.12 - 01:38:56 »

 :mad_roll: :so_mad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #39 skrivet: 2011.04.12 - 03:28:33 »

 :lmao: Är du arg på Carl-Jan eller på ditt vin Hemul?
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #40 skrivet: 2011.04.12 - 03:36:10 »

Undrar om hon är arg åt att hennes vin inte är fint nog?  :hm-hm:

Fast han måste mena sås på bara vin, inge grädde, för naturligtvis förändrar grädden färgen på vinet.  :rolleyes:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #41 skrivet: 2011.04.12 - 03:42:05 »

Fast jag tycker att vinet ändrar jätte mycket på färgen på grädden.  :loony:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
Nizhoni

******

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 1256



« Svara #42 skrivet: 2011.04.12 - 03:46:54 »

 :lulz:

Jag tror jag dööör!  :laugh:
Loggat

"Quality is remembered long after price is forgotten" - Aldo Gucci 1938


hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31049



Hemsida
« Svara #43 skrivet: 2011.04.12 - 04:27:32 »

Vad då?  :huuh:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #44 skrivet: 2011.04.16 - 02:53:27 »

Vadå vadå?  :blink:
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
Sidor: 1 2 [3] 4   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544