Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.11.18 - 04:45:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Kärna smör  (läst 15922 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« skrivet: 2008.02.02 - 21:48:22 »

Just nu håller jag på att kärna lite smör... Har gjort det några ggr och det är ett helsike att tvätta det och till sist få ur allt vatten!! Det blir alltid vatten kvar i det liksom i "bubblor" i smöret. Jag brukar få röra omkring det och "dutta" med hushållspapper. Till på köpet så har jag ingen elvisp så jag måste vispa grädden för hand... Att göra smör tar några timmar.  :blink:

Det måste väl finnas ett bättre sätt?  :rolleyes:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #1 skrivet: 2008.02.02 - 22:11:16 »

Ja, köp en elvisp. :lick:  När jag höll på med det där gjorde jag med rullen till assistenten. Men då ska man ju ha en assistent.  :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #2 skrivet: 2008.02.02 - 22:33:26 »

Ok... Har bara en skål och en handvisp jag...  :neutral: Får önska mig en assistent i födelsedagspresent. Känns lite dyrt för en fattig student just nu.  :smile:

Men hur fick du ur allt vatten hemul?  :blink:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2008.02.02 - 22:55:44 »

Men en elvisp kan du få för en hundring! En sån här har jag.
http://www.jula.se/e-Sales/esa/default.jsp

Jag liksom knådade klumpen med knytnävarna i en bunke och hällde av det vatten som blev.  :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #4 skrivet: 2008.02.03 - 00:56:23 »

Hmm, kanske ska investera i en sån då.  :smile:

Skumt, när jag försökte knåda med händerna så blev smöret varmt och bara fastnade på händerna. Får prova igen när det blir ags nästa gång... Tack för hjälpen.  :inlove:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2008.02.03 - 01:00:40 »

Lidl brukar ha en jättebillig som ska va bra eller kolla när det är rea någonstans.

Jag spolade kallt vatten på medan jag knådade ur vasslen. Så smöret var väldigt kallt. Jobbigt för händerna faktiskt.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #6 skrivet: 2008.02.03 - 10:42:06 »

skulle kanske använda handskar nästa gång :ROTFL2:
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2008.02.03 - 14:50:08 »

Kolla på blocket Saiva, där brukar finnas beg. assistenter till salu. :whistle:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
Léonie
Full Member
***

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 210


« Svara #8 skrivet: 2008.02.03 - 17:18:36 »

Kolla på blocket Saiva, där brukar finnas beg. assistenter till salu. :whistle:

Tänkte jag inte på, ska nog investera i en sån framöver.  :smile:Just nu är det lite knapert... (fattig student  :neutral:)
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #9 skrivet: 2009.02.20 - 11:26:38 »

Nu måste jag fråga lite till. Är det sant att man ska blanda i lite salt i grädden också? Var någon som sa det, men ni som har provat att göra eget smör borde väl verkligen veta om detta stämmer!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30861



Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.02.20 - 11:42:04 »

Jag hade nog i lite salt när smöret var klart. Det finns ju osaltat smör så det kan väl inte vara tvunget?

Hittade bilden på mitt första smör.  :lol:
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article1466.html
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Langhol
Sr. Member
****

Smörklickar: 13
Offline Offline

Antal inlägg: 384


« Svara #11 skrivet: 2009.02.20 - 13:35:39 »

Smörkärning som jag minns det när jag var liten var att smöret ältades i en träbytta med träslev. Vätskan hälldes av allt eftersom. Saltet blandades i sist. :smile:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 24
Offline Offline

Antal inlägg: 2558



« Svara #12 skrivet: 2009.02.20 - 17:46:40 »

Det är alltså själva vätskeproceduren som skiljer sig lite åt när man kärnar på riktigt sätt jämfört med elvisp, då? Jag fick nämligen för mig att man hällde i salt i början just för att få ut vätskan ordentligt!  :smack_head: Men så var det såklart inte! Dumma mig!  :bg:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
pippilotta
Aspirant


Smörklickar: 0
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« Svara #13 skrivet: 2009.07.05 - 14:11:17 »

Hej alla,

jag skulle också vilja prova göra smör.
Är det normalt grädde man ska ta och vispa det så länge till det klumpar sig och sen är det smör??

Hälsningar
pippilotta
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #14 skrivet: 2009.07.05 - 15:49:57 »

När jag gjort smör så har jag gjort precis så. Vispat till det blir en klump av smör. Sen ska man  älta klumpen i Iskallt vatten så att man får ut alla vassla.Sen saltar man efter behag.
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544