Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2019.09.23 - 00:37:23 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: proteinpulver  (läst 7362 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« skrivet: 2008.02.01 - 15:19:28 »

Jag bläddrade bland recepten och hittade en bröd recept med BakePro .
Efter lite undrande hittade jag även svaret att det var en proteinpulver.

NU vill jag absolut veta mer !

Jag har köpt själv två olika proteinprodukter en med vaniljsmak  ( eiselt : maxgain 1000g, näringsvärde: 100g protein 27g kolhydrater 60 g och fett 1 g 160 kr betalade jag för det) av kasein och vassleprotein
Tok för mycket kolhydrater, men jag har använt det väldigt sparsamt och köpte bara en burk för att testa.
Jag hade så frågat på lite olika ställen och inte hittat något vettigt. Alla säger att de kan köpa in det jag önskar, men jag bor ju 50 km från närmaste hälsokostbutik så det är svårt att bestämma när man kommer dit nästa gång  :huuh:

Den andra heter bulk med ginseng av www.naturell.se ( Den väger 1,2 kg ,protein 40 g, kolhyd 35 g, fettsyror 16g, vatten 5g, mineral 4 g )
Den är helt vegetabiliskt av sojabönor  och är helt utan syntetiska tillsatser.

jag har läst att soja ska inte vara så bra som många påstår, men vet sedan inte hur mycket det lilla som jag bakar påverkar.

Kan någon upplysa mig vad är de grundläggande skildnader mellan olika proteinprodukter och dess egenskaper ?  t.e.x. Vassle  :blink:?

Finns det någon "ultimata " proteinprodukt som skulle vara bra ur alla LCHF-synvinklar och dessutom utan tillsatser ?
Loggat
elocinave
Hero Member
*****

Smörklickar: 11
Offline Offline

Antal inlägg: 548


« Svara #1 skrivet: 2008.02.01 - 15:59:58 »

Kanske du hittar nåt nyttigt här:
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article514.html
Loggat

mitt eget lilla företag  www.sundamatvanor.se
LCHF på tyska www.lchf.de
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #2 skrivet: 2008.02.01 - 16:43:45 »

tack för länken, men jag blev inte riktigt klokare av den diskussionen heller, stjärnan och hemulen snackade mest om fiskoljekapslar :so_mad:
Och sist var min förra fråga om ämnet... vilken sort skulle klara av att bli uppvärmt .

nu har det visat sig att i alla fall de sorter som jag nu har använt har fyllt sin funktion och klarat av värmen.
Men jag skulle gärna vilja hitta en sort utan soja, minimalt med kolhydrater och neutral eller go smak  .
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #3 skrivet: 2008.02.01 - 17:00:08 »

Bakepro är ett Bak o matlagningsprotein med neutral smak (vassleprotein koncentrat)från Dalblads. www.dalblads-nutrition.se
Innehåll/100g
380 cal
80 prot
6 Kh
4 fett
Vira bakar matbröd på det och det har även jag prövat med gott resultat. Man kan också blanda det till proteindrink, men det smakar ingenting. Ska testa och använda det till smulpajstäcke tillsammans med mald mandel.
Loggat
Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #4 skrivet: 2008.02.01 - 18:35:59 »

Ja Lisbeth, och det allra bästa är att det innehåller inga tillsatser  :tongue:
Sen har jag använt Twinlabs vaniljprotein det innehåller 76g P, 4,5g F, 12g Kh/100g.
Steker vaniljpannkaka med det proteinet :lick:
Loggat

Vira
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #5 skrivet: 2009.02.21 - 15:35:29 »

Vi ha av någon anledning proteinpulver med chokladsmak hemma från Twinlab. Kolgydratmängden var inte så överdrivet hög så jag undrar om man kan använda det istället för bake-pro till något?
Loggat

Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #6 skrivet: 2009.02.21 - 15:53:55 »

Då kan du ju göra bullar med chokladsmak :lick:
Loggat

Vira
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #7 skrivet: 2009.02.22 - 13:56:44 »

Hihi ja det blir semelbullar med en twist då. Tar man samma mängd som bakepro?
Loggat

Vira
Sr. Member
****

Smörklickar: 12
Offline Offline

Antal inlägg: 332



« Svara #8 skrivet: 2009.02.22 - 18:30:28 »

Det tror jag funkar bra.
Loggat

Vira
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30827



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.02.22 - 19:02:42 »

Bagar-Viras bullar är fyllda med chokla'.
Bagar-Viras bullar, de vill vi alla ha!!! 

  :strut:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #10 skrivet: 2009.02.25 - 23:55:54 »

Då måste vi väl ordna ett Fetbobba-möte så Vira kan baka lite bullar åt oss.  :thumbsup:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 30827



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2009.02.26 - 00:21:39 »

I fjällbyn så vi kan få fisk med! :llama:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Tina

*******

Smörklickar: 22
Offline Offline

Antal inlägg: 2830



« Svara #12 skrivet: 2009.02.26 - 16:11:41 »

Ja va kul!  :clapping:
Loggat

Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  

 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!
Sidan skapades på 0.103 sekunder med 23 databasfrågor.